Togo Kuleleri: Aygün’ün başvurusu reddedildi

Ankara’daki TOGO Kuleleri’nin mühürlenmesinin ardından eski CHP Milletvekili Sinan Aygün’ün yaptığı iptal ve yürütmenin durdurulması başvurusu yerel mahkemenin ardından, istinaf mahkemesi olan Ankara Bölge İdare Mahkemesi 6’ncı İdari Dava Dairesi’nce de reddedildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İş insanı ve eski CHP milletvekili Sinan Aygün’ün sahibi olduğu Togo Kuleleri imar değişikliğine ilişkin mahkeme kararları gerekçe gösterilerek Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından mühürlenmesinin ardından Aygün süreci yargıya taşıdı. Aygün’ün mühürleme işleminin iptali ve yürütmeyi durdurma kararı alınması talebini üst mahkeme de reddetti.

Sinan Aygün mühürleme işleminin ardından yerel mahkemeye giderek işlemin iptali ve yürütmeyi durdurma kararı alınması talebinde bulunmuş, bu talebi reddedilmişti. Red kararına karşın Aygün, konuyu istinaf mahkemesine taşıdı. Ankara Bölge İdare Mahkemesi 6’ıncı İdari Dava Dairesi’nde görülen davada, yürütmenin durdurulması istemi hakkında yerel mahkeme tarafından verilen red kararında yasaya aykırılık bulunmadığı belirtilerek itiraz isteminin reddine karar verildi.

MÜHÜRLEME İŞLEMİ SÜRÜYOR

İstinaf Mahkemesi tarafından verilen bu kararın ardından Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, mühürleme işleminin sürdüğünü belirterek, kanunların sonuna kadar uygulanmaya devam edeceğini belirttiler.

Sinan Aygün’ün sahibi olduğu TOGO Kuleleri’nin inşaatı, 2019 yılı sonunda mahkeme tarafından ruhsatının iptal edilmesinin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından mühürlenmişti. (DUVAR)

Etiketler kule sinan aygün togo