İBB, çalışanların taleplerini kısmen karşıladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çalışanları Derneği Başkanı Ali Rıza İlhan, İGDAŞ ve İSKİ olarak her gün kişi başı 70 noktaya gittiklerini ve bununla ilgili kendilerine hiçbir koruyucu malzeme verilmediğini ifade etmiş, yaşadıkları sorunları paylaşmıştı. Haberimizden sonra kendilerine koruyucu malzemeler verildi. Sayaç okumalarına bir süre ara verilmesi talepleri ise henüz karşılanmadı.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çalışanları Derneği Başkanı Ali Rıza İlhan, İGDAŞ ve İSKİ olarak her gün kişi başı 70 noktaya gittiklerini ve bununla ilgili kendilerine hiçbir koruyucu malzeme verilmediğini anlatmış ve sorunlarını şu sözlerle ifade etmişti: “Kahvehaneler dahi kapalı. Sahada olan arkadaşlar tuvalet ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor. Vatandaştan rica ediyor. Vatandaş tabi ki de ‘hayır!’ diyor. Çünkü virüs tehlikesi var.”

İBB çalışanları: Tuvalet ihtiyacımızı dahi karşılayamıyoruzİBB çalışanları: Tuvalet ihtiyacımızı dahi karşılayamıyoruz

Haberimizden sonra İSKİ’ye ait kriz birimi toplandı. Kriz biriminde hafta içi 40, hafta sonu 5 saat olan mesai dilimi konuşuldu. 1 ay boyunca hafta sonu 5 saatlik olan mesainin idari izin sayılmasına karar verildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çalışanları Derneği Başkanı Ali Rıza İlhan, “İstanbul’da ilçe bazlı 39 işletme var. Bu karara rağmen işçiler çalıştırılmaya çalışıldı. Ortada bir genelge var dedik ve arkadaşların sahadan çıkmasını sağladık. Birçok şubeden arkadaşlar sahadan çekildi ” dedi.

Yine haberimiz sonrasında İSKİ ve İGDAŞ çalışanlarına maske, eldiven ve dezenfektan malzemeleri de verildi. Ancak İGDAŞ işçileri bugün de çalışmaya devam ettirildi. İlhan, “Bizim amacımız sayaç okumanın bir süre tatil edilmesiydi” diyor ve önümüzdeki günlerde ilgili kişilerle buluşacaklarını paylaşıyor: “Vatandaşın mağdur olmaması için vardiyalı bir şekilde su açma gibi işlemlere devam edebiliriz. Pazartesi günü (23 Mart) hem sendika olarak (DİSK’e bağlı Enerji- Sen/ Elektrik, Gaz, Su, Baraj Çalışanları Sendikası) hem de dernek olarak bütün şubelerden temsilcilerimizle Genel Müdürün karşısına çıkmaya hazırlanıyoruz.”