Yeni Yargıtay Başkanı Akarca'dan infaz yasası açıklaması: Tutuklu dosyalarını çıkardık

Yargıtay Başkanı seçilen Mehmet Akarca, görevi devraldı. TBMM'deki infaz yasası değişiklik teklifiyle ilgili açıklama yapan Akarca, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığımızda bulunan tutuklu dosyalarını çıkardık. Şimdi de tutuklu dosyalarının bulunduğunu ilgili ceza dairelerinin heyet sayısını azaltıp nöbet sistemine geçmek suretiyle sürece destek vereceklerine inanıyorum" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yargıtay Başkanlığına seçilen Mehmet Akarca, başkanlık seçiminin sonuçlanmasının ardından Yargıtay Konferans Salonu'na gelerek, çalışanlara ve üyelere teşekkür etti.

Mehmet Akarca, daha sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı makamından Yargıtay Başkanlığı makamına geçti.

Burada İsmail Rüştü Cirit'ten görevi devralan Akarca'ya, Cirit tarafından mazbatası verildi, cübbesi giydirildi. Görevi Akarca'ya devretmekten büyük onur ve mutluluk duyduğunu ifade eden Cirit, "Mehmet Bey'in bilgi birikimi, mesleki tecrübesiyle ve insani duruşuyla Yargıtay bayrağının daha yukarılara taşınacağından kuşkum yok. Tebrik ediyorum" dedi.

'383 KİŞİNİN OYUNU ALDIM KABUL EDİYORUM'

Akarca da İsmail Rüştü Cirit'e, hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Seçimde 383 Yargıtay üyesinin 332'sinin oy kullandığını belirten Akarca, mazereti, rahatsızlığı nedeniyle katılamayanlar bulunduğunu ifade etti.

Seçimde yarıştığı 5 meslektaşına da gösterdikleri demokratik anlayışları nedeniyle teşekkür eden Mehmet Akarca, şöyle konuştu:

"Oy kullanan kullanmayan, bana oy veren vermeyen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bundan sonra 383 kişinin oyunu aldım kabul ediyorum. Yargıtayımızın elbette hizmetleri devam edecektir. En önemli hizmet alanımız da güvenilir, etkin, şeffaf, erişilebilir bir yargı kurumuna kavuşmak. Adli teşkilatın başında olan yüce Yargıtay'ın da bu görevini, fonksiyonunu kesintisiz sürdüreceğine yürekten inanıyorum. Bunun için elimden gelen bütün gayreti göstereceğim. Tarafsız ve bağımsız adaleti gerçekleştiren, hukukun üstünlüğüne inanan yüksek yargı mensuplarının bu konuda bütün özveriyi göstereceklerine, şimdiye kadar yaptıkları gibi çalışmalarını özveriyle sürdüreceklerine inancım tamdır."

Mehmet Akarca, Yargıtay Başkanı seçildiMehmet Akarca, Yargıtay Başkanı seçildi

'ACİL İŞLERİ NÖBET SİSTEMİ KURARAK YÜRÜTECEĞİZ'

İnfaz Yasası ile ilgili düzenlemelerin TBMM'de olduğunu hatırlatan Mehmet Akarca, "Bunun için de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığımızda bulunan tutuklu dosyalarını çıkardık" diye konuştu.

"Şimdi de tutuklu dosyalarının bulunduğunu Yargıtayımızın ilgili ceza dairelerinin heyet sayısını azaltıp, nöbet sistemine geçmek suretiyle sürece destek vereceklerine inanıyorum" diyen Akarca, "Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda hijyen koşullarına dikkat etmek suretiyle daire başkanlarımız ve yüksek yargıçlarımızla bunu gerçekleştireceğimize inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Mehmet Akarca, Yargıtay hukuk dairelerinin de acil ve görülmesi gereken işleri, nöbet sistemini kurarak yürüteceklerini aktardı. (ANKARA/AA)