'Babam çok üzüldü, çok korktu'

Ankara’da bir genç tarafından,“Neden sokaktasın, ceza kesmemiz lazım sana” diyerek tehdit edilen 80 yaşındaki Ali İhsan Yavaşça’nın kızı Handan Çağlayan, “Babam çok üzüldü. Biz de çok üzüldük. Üzülmesi bir yana çok korkmuş” dedi. Yavaşça, 10 metrekare odada 30 yıl kilim dokuyarak 6 çocuk büyütmüş.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında 65 yaş üstündekilere sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ardından dışarı çıktıkları için tehdit ve psikolojik şiddete maruz kalan yaşlılardan biri olan 80 yaşındaki Ali İhsan Yavaşça'nın kızı, babasının durumu hakkında bilgi verdi.

Ali İhsan Yavaşça, sokakta yürüdüğü sırada yanına gelen Mustafa Tarık Er isimli genç tarafından, “Amcacım yaş kaç dışarıda geziyorsunuz. Normalde ceza kesmemiz gerekiyor bu sefer sizi affedelim” şeklinden tehdit edilmişti.  Gazete Rüzgarlı, Ali İhsan Yavaşça'nın kızı Handan Çağlayan'ın açıklamalarının yanı sıra, dört yıl önce röportaj yaptıkları dokuma ustası Yavaşça'nın hayat öyküsünü de hatırlattı.

'UMARIM BU BİR DERS OLUR'

Kendilerinin de büyük üzüntü yaşadığını ifade eden Çağlayan, olaydan sonra Keçiören Kaymakamı’nın emriyle yetkililerin gelerek, babasını hastaneye götürdüklerini belirtti. Ali İhsan Yavaşça’nın sağlığının iyi olduğunu ancak yaşananlardan dolayı çok üzgün olduğunu söyleyen Çağlayan, “Hastanede çok güzel ilgilendiler. Tahlilleri falan yapıldı. Bir sorun çıkmadı. Ama babam çok korkmuş olaydan. Hatta hastanedeyken korkusundan ‘kızım ne olur beni eve götür’ bile dedi. Keşke olmasaydı, umarım babamın özelinde bu bir ders olur” dedi.

'ANNEMDEN SONRA BABAM BİRAZ DAHA ÇÖKTÜ'

Annelerini üç yıl oldu kaybettiklerini de belirten Çağlayan, babasını şöyle anlattı:

“Annem felç geçirmişti, çok dışarı çıkamıyordu, evdeydi. En son büyük bir atak geçirdi. Hastaneye götürdük ama ne yazık ki kaybettik. Annemden sonra babam biraz daha çöktü, yalnız kalıyor evde. Biz destek oluyoruz, gelip gidiyoruz sürekli” dedi. Çağlayan, sokağa çıkma yasağını babasına haber verdiğini belirterek, “Baba dışarı çıkma dediğimde, ‘kızım ruhum sıkılıyor’ diyor. Bana bile oturmaya geliyor, sadece bir saat kalıyor. ‘Baba otur burada kal, gitme ne yapacaksın, torunlarınla otur’ diyoruz, ‘yok, kızım, eve gideyim ben sıkılıyorum’ diyor.”

'30 YIL KİLİM DOKUYARAK 6 ÇOCUK BÜYÜTTÜ'

Çağlayan'ın sözlerini aktaran Gazete Rüzgarlı, 4 yıl önce röportaj yaptıkları dokuma ustası 80 yaşındaki İhsan Yavaşça’nın hayat hikayesini de hatırlattı. Haberde, 1960 yılında askerliğini yapmak için geldiği Ankara’dan bir daha memleketi Gaziantep’e dönmeyen Yavaşça'nın, dokumacılık işinden önce bir süre lokantacılık ile geçimini sağladığı, ilk olarak 1987’de abisinin memleketten gönderdiği dokuma kilimleri satarak dokumacılık mesleğine adımı attığı bilgisi veriliyor. Yavaşça'nın 10 metrekare odada 30 yıl kilim dokuyarak 6 çocuk büyüttüğü anlatılıyor.

O KİŞİYE HUZUREVİ ZİYARETİ CEZASI VERİLDİ

Olayın ardından Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, Ali İhsan Yavaşça’yı evinde ziyaret etmiş, Yavaşça’yı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile telefonda görüştürmüştü. Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınan Mustafa Tanık Er’e, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği, 15 gün elektronik kelepçe takılarak evden çıkmama cezası vermiş, ayrıca haftada 2 gün huzurevi ziyaret etme zorunluluğu getirmişti. (HABER MERKEZİ)