Umreciler karantinada yurt değiştirdi

Ankara Gölbaşı'ndaki KYK yurdunda karantinada kalanların 250'si dün gece Hüseyin Gazi Öğrenci Yurdu'na nakledildi. Nakledilenlerin iki gün önce tahliye edilmesi planlanan ancak sağlık durumlarının takip edilmesine karar verilince tutulan kişiler oldukları öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Umre için bulundukları Suudi Arabistan'dan dönen ve korona virüsü salgını nedeniyle 15 Mart'tan itibaren Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Gölbaşı Yurdu'nda karantinada tutulanlardan bir kısmı, İskitler Hüseyin Gazi Öğrenci Yurdu'na nakledildi.

29 Mart'ta tahliyesi planlanan ancak sağlık taramalarının sürmesi nedeniyle ayrılmaları ertelenen bazı kişilerin taşınması için Gölbaşı KYK Yerleşkesi'nde ve naklin gerçekleşeceği Hüseyin Gazi Öğrenci Yurdu'nda dün akşam hazırlık yapıldı.

Sağlık kontrolleri tamamlananlardan yaklaşık 250'si otobüslerle Hüseyin Gazi Öğrenci Yurdu'na taşındı. Nakil işlemleri polis nezaretinde 14 otobüsle ve her araçta en fazla 20 kişi bulunacak şekilde gerçekleştirildi.

Taşınan 250 kişi arasında Umre'ye gidenlerin yanısıra Suudi Arabistan'da çalışan ve seyahat amacıyla yurt dışına gidenlerin de olduğu ve yeni yerlerindeki odalarda tek kişi olarak kalacakları belirtildi. Karantina yurtlarında kalanlar arasında korona virüsüne rastlandığı ve bazılarının hastanelerde tedavi altına alındığı iddia edilmişti. (HABER MERKEZİ)

Etiketler karantina Umre korona