Şişli Etfal, 7 sağlık çalışanını işten çıkardı
Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi, sözleşmeleri haziranda bitecek olan 3 hekim ve teknikerin işine "Görüntüleme birimlerinde işler düştü" gerekçesiyle son verdi. Sağlık çalışanlarının korona virüsü tedavisi yapılan birimlere geçme talebi de reddedildi. Dev Sağlık İş Genel Sekreteri Erdoğan Demir, "Sağlık çalışanlarının istifa etmesi yasak ama kovulması serbest" diyerek tepki gösterdi.
DUVAR - Farklı taşeron şirketler aracılığıyla yıllardır Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ultrason, MR, Tomografi gibi görüntüleme birimlerinde çalışan tıbbi sekreterler, hekimler ve görüntüleme teknikelerinden oluşan sağlık çalışanları haziranda bitmesi gereken sözleşmeleri beklenmeden işten çıkartıldı. Çalışanlara gerekçe olarak "Günde birkaç çekim yapıyoruz sadece, işler düştü" denildiği ileri sürüldü. Aynı birimde çalışan 40'e yakın taşeron işçi ise ücretsiz izne çıkarıldı.
'İSTİFA YASAK AMA KOVULMAK SERBEST'
Cumhuriyet'ten Tuğba Özer'e konuşan Dev Sağlık İş Genel Sekreteri Erdoğan Demir, "Hastanede, aralarında üyelerimizin de bulunduğu 3 hekim ve 4 teknikerin işine 'hasta yok' gerekçesiyle son verildi. Ultrason gibi randevuların temmuz ayına kadar iptal edilmesini gerekçe göstererek 'hasta yok, size de para ödemeyeceğiz' denmiş. Taşeron firma aracılığıyla çalışan arkadaşlarımızın bugün itibariyle çıkışları verildi. Sağlık Bakanlığı yayınladığı genelge ile istifaları yasaklamıştı. Yani istifa etmek yasak ama bakanlığın hastanesinden kovulmak serbest" diye konuştu.
Demir, sendika ile hastane yönetiminin gerçekleştirdiği görüşmede, sağlık çalışanlarının korona virüs tedavisi yapılan servislere kaydırılmak istediklerini yönetime bildirdiklerini ancak taleplerinin kabul edilmediğini de aktardı.
'50 BİNE YAKIN TAŞERON SAĞLIK ÇALIŞANI VAR'
Demir şunları söyledi: "Tam bir ticarathane kafası ile çalışılıyor. Kamu hastanelerindeki görüntüleme merkezlerinin tamamına yakınında taşeron işçiler çalıştırılıyor. Doktorlar da dahil olmak üzere kamu hastanelerinde 50 bine yakın sağlık çalışanı var. Bakanlık bir yandan sağlıkta taşeronu bitirdik derken gerçekte durum ne yazık ki böyle."
İSTİFALAR DURDURULMUŞTU
Sağlık Bakanlığı, 3 ay boyunca kamu ve özel sektöre ait tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli sağlık personelinin görevlerinden ayrılmasına izin verilmeyeceğini açıklamıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "32 bin personeli de en hızlı şekilde önümüzdeki bir hafta içerisinde almak üzere hızla bir organizasyon içindeyiz." demişti