Eskişehir Belediyesi'nin aşevi hesapları bloke edildi

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi nedeniyle Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin aşevi hesapları bloke kondu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin aşevinin hesapları İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi gerekçe gösterilerek bloke edildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, "Tam 25 yıldır hayırseverlerin destekleriyle gerçek ihtiyaç sahiplerine hizmet veren aşevi hesapları İçişleri Bakanlığı'nın genelgesiyle bloke edilmiştir. Bu sebepler aşevimizin banka hesaplarına para yatırmamanızı rica ederiz" denildi.

Ayrıca Eskişehir Odunpazarı ve Antalya Muratpaşa Belediyelerinin de aşevlerine bağış için kullanılan banka hesaplarının İçişleri Bakanlığı genelgesiyle bloke edildiği öğrenildi.

CHP'li belediyelerinin korona virüsü salgını nedeniyle başlattığı bağış kampanyasının ardından İçişleri Bakanlığı genelge yayımlamış ve belediyelerin hesapları bloke edilmişti. Genelgede belediyelerin bağış toplamasının yasaya uygun olmadığı ifade edilmişti.

Ortak açıklama yapan büyükşehir belediye başkanları ise Belediyeler Kanunu'nda belediyelere bağış toplama imkanı verildiğini ve genelgenin yasaya aykırı olduğunu belirtmişti. (HABER MERKEZİ)

Cem Küçük: Türk medyasında NYT kadar büyük sahtekâr yokturCem Küçük: Türk medyasında NYT kadar büyük sahtekâr yoktur

CHP'li 11 başkan: Yardım bekleyenlerin mağduriyeti artacakCHP'li 11 başkan: Yardım bekleyenlerin mağduriyeti artacak

Ankara Barosu: İçişlerinin bağış genelgesi hukuksuzAnkara Barosu: İçişlerinin bağış genelgesi hukuksuz

İmamoğlu'ndan Vakıfbank'a: O 900 bin lirayı derhal gönderinİmamoğlu'ndan Vakıfbank'a: O 900 bin lirayı derhal gönderin

Atilla Kart: İçişleri Bakanı ve BDDK Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunulmalıAtilla Kart: İçişleri Bakanı ve BDDK Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunulmalı