Koca: Yoğun bakım toplam hasta sayımız ilk kez azaldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'dan yaptığı açıklamasında "Türkiye ölçeğinde yoğun bakım toplam hasta sayımız ilk kez azaldı" ifadelerini paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul, Hacettepe, Cerrahpaşa, Ankara, Gazi ve İnönü üniversitelerinin rektör, dekan ve başhekimleriyle video konferans yöntemiyle bir görüşme gerçekleştirdi.

Koca, daha sonra bu konferanstan bir bölüm paylaştığı video ile Twitter hesabından yaptığı açıklamada, korona virüsü (Covid-19) hastalarının tedavi tablosunda yeni bir gelişme olduğunu bildirdi.

Bakan Koca açıklamasında, şunları kaydetti:

"Korona virüsü hastalarının tedavi tablosunda bugün yeni bir gelişme var. Türkiye ölçeğinde yoğun bakım toplam hasta sayımız ilk kez azaldı. 6 üniversitemizden bilim insanlarımız aynı kanıda: Bu izlenen tedaviyle tedbirlerin sonucudur. Tedbirlerle alacağımız sonuç nettir."

Koca daha önceki açıklamasında önümüzdeki birkaç haftanın seyri göstereceğine vurgu yaparak, "Yoğun bakım sürecimiz, diğer ülkelere göre özellikle son haftalarda giderek düşmeye başladı. İstanbul gibi bir yerde 2-3 kat artış beklersiniz. Bu dönemde bu artışları görmemiş olmamız son derece önemli. Önümüzdeki birkaç hafta bu seyri görmemizi kolaylaştıracak. Bütün vakalarımıza Türkiye'de yaşayan herkes dahil. Türkiye'de yaşayıp pozitif bulduğumuz bir vakayı sayının içine koymamız mümkün değil," ifadelerini kullanmıştı. (AA)

Korona virüsünden 95 kişi daha öldü, 5 bin 138 yeni vaka tespit edildiKorona virüsünden 95 kişi daha öldü, 5 bin 138 yeni vaka tespit edildi