Kurum'dan Salda Gölü açıklaması: Firmaya gerekli ceza verildi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü'ndeki projede iş makineleriyle çevreye zarar verilmesi nedeniyle soruşturma başlatıldığını, yüklenici firmaya ceza kesildiğini ve sorumluluğu kesinleşen personelin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü'ndeki millet bahçesi projesinde iş makineleriyle kumluk alana zarar verilmesiyle ilgili, Twitter hesabından açıklama yaptı.

Soruşturma başlatıldığını aktaran Murat Kurum, "Salda Gölü bizim kalbimiz, en değerli varlıklarımızdan bir tanesidir. Salda Gölü ile ilgili olarak sosyal medyada bizlerin de asla kabul etmeyeceği görüntülerle ilgili, gerekli soruşturmayı başlattık. Salda geleceğe en doğal haliyle ulaşacak. Milletimiz müsterih olsun" ifadelerini kullandı.

Firmaya ceza verildiğini belirten Kurum, şöyle devam etti:

"Yüklenici firmaya, projede yer almayan bir uygulama yaptığı için gerekli cezalar verilmiştir. Ayrıca, müşavir firma ve sorumlu personeller ile ilgili soruşturma başlatılmıştır. Sorumluluğu kesinleşen personeller görevlerinden uzaklaştırılmıştır. Paylaşılan olumsuz görüntüler, Salda Gölü’nü koruma eksenli projemizi kesinlikle yansıtmamaktadır. Bizim projemiz, bembeyaz kumsallarıyla, turkuaz rengiyle, Salda’yı gelecek nesillere en güzel şekilde koruyarak aktarma projesidir."

Kurum, proje alanına kameralar yerleştirileceğini ve herkesin çalışmaları izleyebileceğini de açıkladı. (HABER MERKEZİ)

'Binlerce yıllık doğayı bir günde yok ettiler''Binlerce yıllık doğayı bir günde yok ettiler'