Zehirlenen köpekler kalp masajıyla kurtarıldı

Muğla'nın Ortaca ilçesinde iki katlı bir binada çıkan yangında dumandan zehirlenen iki köpek, itfaiye ekiplerinin kalp masajı ile yaşama döndürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla’nın Ortaca ilçesi Dalyan mahallesinde Saim Can Gökçe'ye ait iki katlı binada sabah saatlerinde yangın çıktı.

112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar sonrası olay yerine Muğla Büyükşehir Belediyesi Ortaca İtfaiye Grup Amirliği'ne bağlı çok sayıda ekip sevk edildi. Dalyan Jandarma Karakol ekiplerinin çevre güvenliğini sağlamasının ardından yaklaşık 2 saatlik bir çalışma ile yangın söndürüldü.

Yangın söndürme çalışmaları sırasında itfaiye ekipleri, evin içinde dumandan zehirlenmiş haldeki 2 köpeği baygın halde buldu. Ekipler, zaman kaybetmeden baygın haldeki köpekleri evin içinden dışarı çıkardı ve oksijen tüpü desteği ile kalp masajı yaptı.

İtfaiyecilerden bir ekip soğutma çalışması yaparken; bir diğer ekip de köpekleri yaşama döndürmek için var güçleri ile kalp masajı yaptı. Labrador kırması Pamuk ve terrier kırması Şeker isimli iki köpek ekiplerin çabaları sonucunda kurtarıldı. (ANKA)