'Bahçeli: Seçimden Çakıcı'ya her istediği olan olan lider'

Gazeteci Murat Yetkin, MHP lideri Bahçeli'nin her istediğini yaptırdığını anlatan yazısında, "Üstelik Erdoğan iktidara gelmeden önce de böyleydi; hatta AK Parti’yi iktidara taşıyan gelişmenin aktörü de Bahçeli'ydi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Yetkin, son olarak infaz düzenlemesinin ardından, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin geçmişten bugüne gündeme getirdiği taleplerin hep gerçekleşmiş olmasına dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

"Hayır, sadece Alaattin Çakıcı sonunda serbest bırakıldığı için söylemiyorum, ya da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasının reddedilmesi sürecinde oynadığı rol nedeniyle; o konulara elbette değineceğim" diyen Yetkin'in web sitesinde yer alan yazısından bir bölüm şöyle:

"Ama ülke yönetiminin tek yetkilisi ve tek sorumlusu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olduğu halde ve onun dahi her dediği olmadığı halde, MHP lideri Devlet Bahçeli her dediğini bir şekilde yaptırabiliyor; onu anlatmak istiyorum. Üstelik Erdoğan iktidara gelmeden önce de böyleydi; hatta AK Parti’yi iktidara taşıyan gelişmenin aktörü de Bahçeliydi. Hatırlayalım.

Öcalan’ın idam kararı

Yasadışı PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Bülent Ecevit seçim hükümeti döneminde MİT-CIA işbirliğiyle 15 Şubat 1999’da yakalanmış, DSP_MHP-ANAP koalisyonu kurulmuştu. Öcalan’ın idam cezasına çarptırılması ardından sıra idam kararının TBMM’de onaylanmasına gelmişti. Ancak o arada 10-11 Aralık 1999 AB Helsinki zirvesinde Türkiye üye adayı olarak kabul edilmişti. Dosya Avrupa İnsan Hakları Mahkemesindeydi. 12 Ocak 2000 günü Bahçeli’nin onay vermesiyle idam dosyasının Meclis’e gönderilmemesi, Başbakanlıkta bekletilmesi kararı çıktı.

2002 erken seçimi

Üçlü koalisyon çatırdıyordu. 2001 mali krizine çare bulması için davet edilen Kemal Derviş ve reformları Bahçeli’yi rahatsız ediyordu. Reformlar sonuç vermeye başlamış ama DSP bölünmüştü. Bahçeli, Derviş, Yılmaz ve Ecevit’in o zamana kadar sağ kolu Hüsamettin Özkan’ın kendisini dışlamak için kumpas içinde olduğundan şüphe duyuyordu. Ecevit 7 Temmuz’da Mete Belovacıklı ile yaptığımız TV programımızda, canlı yayında, Özkan’ı eleştirince Bahçeli koalisyonu bozdu ve 3 Kasım’da erken seçim istedi. Seçimde AK Parti tek başına iktidar, Deniz Baykal liderliğinde CHP tek başına muhalefet oldu. Bahçeli Meclis dışında kalınca istifa etti ama partisi MHP onu yine başına getirdi.

YAZININ TAMAMI

MHP lideri Bahçeli, geçirdiği rahatsızlık sonrasında 23 Ekim 2019’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Ankara’daki evinde ağırlarken. (Foto: Cumhurbaşkanlığı)