Barolar Birliği, Polat Balkan'ı kınadı

Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan'a, Metin Feyzioğlu ile ilgili açıklamaları nedeniyle Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu tarafından kınandı. Balkan kararla ilgili bir açıklama yaparak, "Sözlerim olduğu yerde duruyor ve duracak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na, “....her koşulda ahlaksızdır, alçaktır, derin devletin Truva atı olmaya soyunmuştur” diyen Antalya Barosu Başkanı Av. Polat Balkan Birlik yönetimi tarafından kınandı.

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hüseyin Özbek’in muhalefet ettiği kararla ilgili yapılan açıklamada Polat'ın 'alçak' ve 'ahlaksız' diyerek hakaret ettiği belirtilerek şöyle denildi:

"Antalya Baro Başkanı’nın 28.03.2020 tarihinde sosyal medya üzerinden Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ile ilgili olarak yaptığı eleştiri sınırlarını aşan, yakışıksız paylaşımı asla kabul edilemez. Antalya Baro Başkanlığı gibi çok önemli ve onurlu bir görevi yürüten bir avukatın; mesleğe başlarken ettiği yemine ve meslek kurallarına; “yazarken ve konuşurken düşüncelerini olgun, objektif bir şekilde açıklama, mesleğin ve meslektaşın itibarını zedeleyecek her türlü tutum ve davranıştan kaçınma”konusunda yükümlendiği meslek ilke ve kurallarını unuttuğu veya kasten bu kuralları ihlal ettiği düşünülemez.

Ancak, Antalya Baro Başkanı’nın ettiği bu yemini unutarak toplum önünde Türkiye Barolar Birliği Başkanlığını yapan bir meslektaşımıza karşı; “....her koşulda ahlaksızdır, alçaktır, derin devletin Truva atı olmaya soyunmuştur” tarzında küçük düşürücü ve ağır eleştiri sınırlarını aşan ve hatta hakaretten öte suç oluşturan bu açıklamaları nedeniyle kendisini şiddetle kınıyor, ettiği yemine sadık kalarak en kısa zamanda ve yine toplum önünde özür dileyeceğini ve de haksız ve yakışıksız paylaşımlarını derhal geri alacağını umuyoruz. "

BALKAN: SUÇ İŞLEDİĞİMİ DÜŞÜNÜYORSANIZ DERDİMİZİ MAHKEMEDE ANLATIRIZ

Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan ise kararı sosyal medyada yaptığı açıklama ile eleştirdi. Balkan açıklamasında, "Hukuk devleti, insan hakları, savunmanın bağımsızlığı ve dokunulmazlığı, mesleğimizin onuru ve saygınlığı mücadelesinden savrulup, siyasi otoriteye demir atmaya çalışırsanız, bundan sonra da ağır ve sert eleştiriler okur, duyarsınız. Sözlerim olduğu yerde duruyor ve duracak. Suç işlediğimi düşünüyorsanız yapmanız gerekeni yapın. Derdimizi mahkemeye de anlatırız. Varsa bir bedeli de öderiz. Sizi de bekleriz!" dedi.