Ses Kocaeli gazetesine silahlı saldırı

Kocaeli'de yayın yapan Ses Kocaeli gazetesi kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırıya uğradı. Birçok yerden ambargoyla karşılaştıklarını ifade eden gazetenin yöneticilerinden İsmet Çiğit, "Bu saldırıyı sadece Kocaeli Ses gazetesine yapılmış bir saldırı olarak görmüyoruz. Hâlâ dik durmaya çalışan bütün meslek kuruluşlarına ve basın mensuplarına yapılmış bir saldırı olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

Ogün Akkaya - Kocaeli 

DUVAR - Kocaeli İzmit’te yayın yapan Ses Kocaeli gazetesi binası sabaha karşı erken saatlerde kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırıya uğradı.

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle evden çalıştıklarını belirten gazete yöneticilerinden İsmet Çiğit saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Sabah saatlerinde bir çalışanın gazete ofisine geldiğinde cam ve çerçevelerin kırılmış olduğunu gördüğünü anlatan Çiğit, "Hemen polise haber verdik. Kamera kayıtları incelendi ve komşuların ifadeleri alındı. Sabaha karşı saat 05.00 civarında beyaz bir araba sokağa giriyor, arabanın arka koltuğunda oturan kişi tabancasını çıkararak 8 el ateş ediyor ve araba durmadan yoluna devam edip gidiyor" dedi.

'HERKES GÜCE VE İKTİDARA BİAT ETMİŞ DURUMDA'

Polisin olayın ardından detaylı bir inceleme yaptığını ifade eden Çiğit sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu mesleğin içinde olup, doğru ölçüler içinde işini yapıp da tehdit almamak diye bir şey söz konusu değil. Kocaeli’de yerel basın, basın olma kimliğini kaybetmiş durumda herkes güce ve iktidara biat etmiş durumda. Biz biraz farklı işler yapıyoruz, yanlış olan şeye yanlış diyoruz bu nedenle de çok yerden ambargo ile karşılaşıyorduk. Saldırı bunun bir sonucu olabilir veya yaptıkları kirli işler nedeniyle ayaklarına bastığımız insanların yönlendirmesiyle saldırı yapılmış olabilir.”

‘TÜM MESLEK KURULUŞLARINA YAPILMIŞ BİR SALDIRI’

“Şu bir gerçek ki bu korkakça bir saldırıydı, neyse ki kimseye bir şey olmadı, kimse yaralanmadı. Sadece cam ve çerçeveler kırıldı. Yaşanan salgın nedeniyle aldığımız tedbirler kapsamında neyse ki can kaybı yaşamadık. Umarım bir daha hiçbir basın mensubunu ve kuruluşunun başına böyle bir saldırı meydana gelmez, bu saldırıyı sadece Kocaeli Ses gazetesine yapılmış bir saldırı olarak görmüyoruz. Hâlâ dik durmaya çalışan bütün meslek kuruluşlarına ve basın mensuplarına yapılmış bir saldırı olarak değerlendiriyoruz.”