İstanbul'da konvoyla 1 Mayıs kutlaması

1 Mayıs İşçi Bayramı'ndan korona virüsü salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağı kalabalık kutlamalara engel oldu. Ancak çalışmaya devam işçiler bayramlarını işyerlerinde kutladı...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 1 Mayıs korona virüsü salgını nedeniyle meydanlarda kitlesel olarak kutlanamasa da çalışmaya devam edilen işyerlerinde bugün işçiler bayramlarını kutladı. Türkiye'de bugün düzenlenen kutlamalardan bazıları şöyle:

  • Maltepe Belediyesi'nde Genel-İş üyesi temizlik işçileri taleplerini içeren 1 Mayıs afişlerini çalıştıkları kamyonlara asarak konvoy oluşturdu ve 1 Mayıs’ı kutladı.

  • Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışanlar 1 Mayıs'ı ziyaretlerine gelen mahalle halkı ile birlikte kutladı.
  • İstanbul Mimar Sinan Devlet Hastanesi'nde çalışan Sağlık-İş üyesi işçilerin 1 Mayıs kutlamasında konuşan Sağlık-İş İstanbul Şube Başkanı Nedime Mutlu Yıldırım, bu yılki 1 Mayıs’ı korona virüsüyle mücadele ederken hayatını kaybeden sağlık emekçilerine adadıklarını söyledi. Yıldırım, şu ana kadar virüs nedeniyle 40’a yakın sağlık çalışanının vefat ettiğini belirterek, “Çalışırken ölmek istemiyoruz” dedi.

.

  • Dersim'de Yol İş Sendikası Elazığ Şubesi'ne üyesi Karayolları işçileri, 1 Mayıs'ı kurum binası önünde kutladı.
  • Türk-İş’e bağlı DERİTEKS, 1 Mayıs’ı Tuzla Deri Organize Sanayi Bölgesinde bulunan örgütlü olduğu fabrikaların önünde kutladı. Sabah saatlerinde Çubukçuoğlu Deri Fabrikası, öğle saatlerinde Prima Deri ve ETF Tekstil Fabrikaları önünde işçiler 1 Mayıs öncesi taleplerini haykırdı. Kutlamaya İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu (İSŞP) Adına Dönem Sözcüsü Sinan Ceviz de katıldı. DERİTEKS Yönetim Kurulu Üyesi ve Tuzla Şube Başkanı Binali Tay, “Sömürü düzeni ve onun temsilcileri patronlar; ülkemizi ve dünyamızı göz göre göre büyük bir felakete sürüklüyor.  Bu düzen on yıllardır dünya işçi sınıfına ve emekçi halklara sınırsız bir emek ve doğa sömürüsü, savaşlar, ekonomik krizler, artan eşitsizlikler, yoksulluk, işsizlik dışında hiçbir şey sunmadı, sunmayacak” dedi.

    .

  • Liman İş üyesi işçiler çalışma alanlarında 1 Mayıs kutlamalarını gerçekleştirdiler. (HABER MERKEZİ)

İzmir'de 'fırça sapı'yla   1 Mayıs halayıİzmir'de 'fırça sapı'yla 1 Mayıs halayı

Nâzım Hikmet'in ilk kez yayınlanan 1 Mayıs şiiriNâzım Hikmet'in ilk kez yayınlanan 1 Mayıs şiiri