EMEP Yüreğir İlçe Başkanı için çağrı

Mustafa Koçak'a ceza veren hakim hakkında paylaşım yaptığı gerekçesiyle tutuklanan Emek Partisi Yüreğir İlçe Başkanı Ferit Kilis için tahliye çağrısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emek Partisi Yüreğir İlçe Başkanı Ferit Kilis'in 1 Mayıs sabahı erken saatlerde evinden gözaltına alınıp tutuklanmasıyla ilgili ortak çağrı metni yayımlandı. Kilis, gözaltına alındığı gün sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek “terörle mücadelede görev almış kamu görevlisini hedef gösterme” suçlamasıyla tutuklanmıştı. Kilis'in tutuklanmasında ölüm orucundayken vefat eden Mustafa Koçak'a ceza veren hakim hakkında paylaşım yapması neden olarak gösterilmişti.

CHP Adana Milletvekilleri Müzeyyen Şevkin ve Ayhan Barut ile HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları'nın da imzasının bulunduğu çağrı metninde, "Demokrasi ve özgürlük mücadelesi veren, sisteme muhalefet eden kişi ve kurumlara, devlet tüm araçları ile saldırmaktadır. Bir yandan anti demokratik yasal düzenlemeler, diğer yandan bu düzenlemelere bile bağlı kalmayan uygulamalarla tüm toplum sindirilmeye çalışılmakta, toplumsal muhalefet güçlerinin yok edilmesi amaçlanmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "Sulh Ceza Hâkimlikleri; yasaları ve hukuku bir tarafa bırakarak AKP iktidarının siyasi hesaplarına göre hareket etmektedir. Yargı sistemi ve hukuk kuralları adalet için değil, iktidarın siyasi hesapları için işletilmektedir. Bu tutuklamaların anlamı AKP dışında kalan tüm siyasal ve toplumsal kesimlerin siyaset yapma hakkının engellenmesidir. Bir yandan da sosyal medya kullanımı için sözde etik kurallar hazırlayıp duyuran AKP, bu kuralları ihlal edenlerin en çok AKP iktidarının şakşakçılığını yapan troller olduğu gerçeğini gizlemeye çalışmaktadır. Bu gidişatı durduramadığımız takdirde, ifade ve basın özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü gibi haklarımız tamamen kullanılamaz hale gelecektir. Bütün yurttaşlarımızı hak ve özgürlükleri korumak, AKP’nin uyguladığı hukuksuzlukları durdurmak için mücadeleye çağırıyoruz" denildi.

Açıklamaya Adana Emek Ve Demokrasi Güçleri, ÇHP, İHD, DİSK Çukurova Bölge, DİSK Emekli Sen Akdeniz Şubeleri, DİSK Gıda İş, KESK Adana Şubeler Platformu, TMMOB Adana İKK, HDK, Devrimci Parti, Emek Partisi, ESP, HDP, Sol Parti, SYKP, TÖP, Yeşil Sol Parti, Adana Dersimliler Derneği, Anadolu Halkları Derneği, Adana Demokratik Alevi Dernekleri ve Halkevleri imza attı. (HABER MERKEZİ)

Ölüm orucundaki Mustafa Koçak vefat ettiÖlüm orucundaki Mustafa Koçak vefat etti