Beyoğlu'ndaki uygulamaya tepki: Savaş esiri mi yakalıyorsunuz?

Beyoğlu'nda sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri gerekçesiyle 13 gencin polis tarafından duvar önünde elleri havada dizilmesine HDP milletvekilleri tepki gösterdi. Serpil Kemalbay "Sıradan faşizm" derken, Murat Sarısaç "Savaş esiri mi yakalıyorsunuz" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Beyoğlu'nda sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri gerekçesiyle bir grup gence yönelik polis uygulaması tepki topladı.

Sosyal medyada çok paylaşılan görüntülerde, polis 13 kişiyi yüzleri duvara dönük halde sıraya dizerek GBT uygulaması yapıyor ve para cezası kesiyor. Polisin muamelesine HDP'li milletvekilleri tepki gösterdi.

İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, "Anayasasız, yasasız yönetme keyfi; halkın iradesinin her gün çiğnendiği Saray devletinin sıradan faşizmi!" ifadesini kullandı. HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, "Savaş esiri mi yakalıyorsunuz? Size verilen yetkileri, insanların onurunu zedelemeden, insanları aşağılamadan uygulamak bu kadar mı zor? Sadece yasada kanunda öngörülen yaptırımları uygulamak bu kadar mı yetersiz geliyor size?" diyerek tepki gösterdi. HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni de "Yer: Beyoğlu. İşçileri koronaya rağmen çalıştıran fırsatçı iktidarının sokağa çıkma yasağına uymayanlara insanlık dışı muamelesi. Hem para cezası hem darbe uygulaması!” diye paylaşım yaptı. (HABER MERKEZİ)