Polis şiddeti Cizre'de: Zırhlı araçlarla gözaltı

İstanbul ve Tekirdağ'da polislerin sokağa çıkma yasağını ihlal edenlere uyguladığı şiddetin görüntüleri gündemdeki yerini korurken, Şırnak'ın Cizre ilçesinde de benzeri uygulamanın yaşandığı ortaya çıktı. Polisler bir kişiyi darp ettikten sonra gelen zırhlı araca bindirerek gözaltına aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Tekirdağ'ın Çorlu, İstanbul'un Zeytinburnu, Kadıköy ve Eyüp ilçelerinden gelen şiddet görüntülerine bir yenisi daha eklendi. Bu seferki görüntünün adresi ise Şırnak'ın Cizre ilçesi oldu. Bugün akşam saatlerinde polisler bir kişiyi durdurduktan sonra önce darp etti sonra da zırhlı araca bindirerek gözaltına aldı.

Yafes Mahallesi'nin Park Caddesi'nde akşam saatlerinde gerçekleşen gözaltı anına ilişkin kayıtta iki polis bir kişiyi sivil bir araca yaslıyor. Gazete Duvar'a ulaşan video kayıtlarına göre iki polis, kişiyi yere yatırdıktan sonra yumruk atıyor. Zırhlı araca bindirilip emniyete götürülen kişinin hala gözaltında tutulduğu öğrenildi.

CİZRE'DEN BİR BAŞKA GÖRÜNTÜ DE SOSYAL MEDYADA

İnşaat İş Sendikası da Cizre'de çekilen bir görüntüyü Twitter'dan paylaştı. Yapılan paylaşımda, polislerin Cizre'deki iki kişiyi gözaltına alırken dört tane akrep tipi zırhlı araçla ve onlarca polisle birlikte mahallede beklemeleri dikkat çekti.

TEKİRDAĞ VE ÇORLU'DA POLİSLER GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde de evlerinin bahçesinde oturanlar polis tarafından darp edildi. Söz konusu görüntüler sosyal medyada yayılınca polislere tepki büyüdü. Tekirdağ Valiliği polisler hakkında soruşturma başlatıldığını ve bu polislerin görevden alındığını açıkladı. Şiddet görüntülerinin başka bir adresi ise Kadıköy oldu. Bir polisin kuryeye sokakta hakaret edip şiddet uyguladığına dair görüntüler ortaya çıktı. Polis, "Bana vurman doğru mu" diyen kuryeye "Doğru, ben ona karar verdiğim için doğru" diye yanıt veriyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü de polis memurunun görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Eyüp'te ise mahalle bekçileri, sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle bir kişiyi darp etti. Zeytinburnu'nda da polisler bir çocuğu darp ettikten sonra kelepçeledi. Bu görüntüler de hem mahalleli hem de sosyal medya kullanıcıları tarafından tepkiyle karşılandı.

Bekçiler Eyüp'te önüne geleni darp ettiBekçiler Eyüp'te önüne geleni darp etti

Çorlu'da polis şiddeti kameraya yansıdıÇorlu'da polis şiddeti kameraya yansıdı

Kuryeye polis şiddeti: Ben öyle karar verdimKuryeye polis şiddeti: Ben öyle karar verdim