'Davutoğlu ve Babacan: Eleştiri yetmiyor, özeleştiri şart'

Gazeteci Murat Yetkin, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ın eleştirilerine dair yazısında "Haklarıdır. Ama görülüyor ki, eleştiri yetmiyor, özeleştiri de gerekiyor" dedi. Yetkin, iki ismin de AK Parti ve Erdoğan'ın geldiği noktada payı olduğunu dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti'den ayrılarak Gelecek Partisi'ni kuran Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi'ni kuran Ali Babacan'ın açıklamalarını ele alan gazeteci Murat Yetkin, yaptıkları eleştirilerin yetmediğini, özeleştiri gerektiğini yazdı.

'Davutoğlu ve Babacan: eleştiri yetmiyor, özeleştiri şart' başlıklı yazısında Davutoğlu ve Babacan'ın AK Parti sürecini özetleyen Yetkin, şunları yazdı:

Her ikisi de 2019 yılında AK Partiden istifa etti. Şimdi Davutoğlu, Gelecek Partisi’nin, Babacan ise Deva Partisi’nin genel başkanları olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tek hâkim olduğu AK Parti’ye sert eleştirilerde bulunuyorlar. Haklarıdır. Ama görülüyor ki, eleştiri yetmiyor, özeleştiri de gerekiyor.

Ama kuru kuruya değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden sonra "Kandırılmışız, Rabbim ve milletim bizi affetsin" deyip işin içinden çıkması gibi değil. Neyin hatalı olduğunu ve bugün aynı durumda ne yapacaklarını söyleyerek.

Neden mi?

Çünkü Babacan (Başbakan Davutoğlu tarafından kabine dışı bırakıldığı) Kasım 2015, Davutoğlu da istifaya zorlandığı Mayıs 2016’ya dek AK Parti’nin bütün icraatının en sorumlu isimleri arasındaydı. Bugün Erdoğan ve AK Parti geldiği noktadaysa, iyisi ve kötüsüyle onların da büyük payı vardı. Babacan’ın 2002-2015 arası, Davutoğlu’nun 2009-2016 arası AK Parti hükümetlerinin bütün kararları altında imzaları, bütün uygulamalarında onayları vardı.

YAZININ TAMAMI