Mansur Yavaş'ın girişimiyle 43 başkentten ortak platform

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde 43 başkent bir araya gelerek platform kurdu. Salgın sürecinde atılan adımların, haberlerin ve makalelerin yer aldığı platform “www.capitalsinitiative.org” adlı internet sitesini de hayata geçirdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın öncülüğünde 43 başkent korona virüsü salgını nedeniyle bir araya geldi. Salgına karşı atılan adımların, haberlerin ve bilimsel makalelerin paylaşıldığı bir internet sitesi kurulurken, oluşturulan platformun adı, “Covid-19’a Karşı Dünya Başkentleri Platformu” oldu.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Yavaş, “Türkiye Cumhuriyetinin Başkenti Ankara olarak tüm dünya başkentlerini bir araya getiren ‘COVID-19 Başkentler Dayanışması’ adlı bir platform kurduk. Bu web sitesi COVID-19 salgınına karşı mücadelemizde deneyimlerimizi birbirimizle paylaşabileceğimiz bir mecradır” dedi.

MÜCADELE YÖNTEMLERİ VE VERİLER PLATFORMUN SİTESİNDE

Londra, Pekin, Moskova gibi başkentlerin de yer aldığı platformun oluşturduğu “www.capitalsinitiative.org” internet sitesi üzerinden, salgın süreciyle ilgili mücadele yöntemleri, güncel haberler, Dünya Sağlık Örgütü’nden alınan Covid-19 salgınına ait günlük veriler ve bilgiler paylaşılmaya başlandı.

Kurulan platformda yer alan başkentlerin tamamı ise şu şekilde sıralandı: “Atina, Bağdat, Bangkok, Banjul, Bişkek, Brüksel, Budapeşte, Buenos Aires, Bükreş, Dnipro, Doha, Guanco, İslamabad, Kanberra, Karkiv, Kiev, Lefkoşa Türk Belediyesi, Londra, Lübliyana, Maputo, Moskova, Nur- Sultan, Paris, Pekin, Priştine, Riga, Saraybosna, Sejong, Seul, Shenzhen, Singapur, Tahran, Taipei, Talin, Tiflis, Tiran, Tokyo, Tunus, Ulan Batur, Vaşington, Viyana, Zagreb.”

(DUVAR)