İHD: 'Bir gece ansızın gelebiliriz' ibaresi çok tanıdık

İnsan Hakları Derneği Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyonu, Hrant Dink Vakfı'na yönelik tehditlere tepki gösterdi: Mesajlarda 'Burayı terk edin', 'Bir gece ansızın gelebiliriz' ibareleri, çok tanıdık bir nefret dilidir. Türkiye Cumhuriyeti devleti geçmişle hesaplşmayı reddettiği gibi şiddeti meşrulaştıran bir dil ve pratik sergileyerek nefreti toplumsallaştıran tehlikeli bir yol izliyor."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İnsan Hakları Derneği Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyonu'nun, Hrant Dink Vakfı avukatları ve Rakel Dink'e yönelik ölüm tehdidiyle ilgili yaptığı açıklamada şöyle denildi:

"27-28 mayıs tarihlerinde e-mail yoluyla gelen tehdit mesajları Hrant Dink Vakfı'nın temsil ettiği değerleri ve ayrımcılığa karşı mücadelesini, Hrant Dink'in insan hakları savunucularına yol gösteren anısını hedef alıyor.

Mesajlarda 'Burayı terk edin', 'Bir gece ansızın gelebiliriz' ibareleri, çok tanıdık bir nefret dilidir. Türkiye Cumhuriyeti devleti geçmişle hesaplşmayı reddettiği gibi şiddeti meşrulaştıran bir dil ve pratik sergileyerek nefreti toplumsallaştıran tehlikeli bir yol izliyor.

Mezarlara yapılan toplu saldırılan, televizyonlardan açık şiddet çağrıları hiçbir yaptırım ile karşılaşmıyor. Hrant Dink Vakfı'na gönderilen tehditlerin arkasında işte bu 'meşrulaştırıcı' devlet aklı ve pratiği yatıyor.

Hrant Dink Vakfı yaptığı açıklamayı tüm farklılıkların bir arada yaşadığı, ifade özgürlüğünün sonuna kadar kullanıldığı bir ülkeye kavuşma hayaliyle, ayrımcılıkla mücadele etmeye devam edeceğini duyurarak bitirmiş.

İnsan Hakları Derneği Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon olarak, Hrant Dink Vakfı'nın bu mücadelesinin her zaman yanında olacak, her türlü ayrımcı, ötekileştirici, ırkçı nefret diline karşı mücadelemizi sürdürecek, Hrant Dink'in anısını yaşatmaya devam edeceğiz." (HABER MERKEZİ)

Rakel Dink'e ve avukatlara ölüm tehdidiRakel Dink'e ve avukatlara ölüm tehdidi

STK'lardan ölümle tehdit edilen Rakel Dink ve Hrant Dink Vakfı'na destekSTK'lardan ölümle tehdit edilen Rakel Dink ve Hrant Dink Vakfı'na destek

Mithat Sancar: Kötülük odaklarına karşı Dink Vakfı’nın yanındayızMithat Sancar: Kötülük odaklarına karşı Dink Vakfı’nın yanındayız

Babacan: Rakel Dink'i ve arkadaşlarını yalnız bırakmayacağızBabacan: Rakel Dink'i ve arkadaşlarını yalnız bırakmayacağız