Akşener, Babacan ve Davutoğlu'dan Nâzım 'açılımı'

Akşener şiir okudu, Babacan ve Davutoğlu tweet'le andı: Sağ siyasetçiler, Nâzım Hikmet Ran'ın ölüm yıldönümü için paylaşımlar yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Romantik komünist" ve "romantik devrimci" olarak bilinen şair ve yazar Nâzım Hikmet Ran, vefatının 57'nci yılında birçok isim tarafından anıldı.

Nâzım Hikmet'i okuyan, paylaşan, şiirlerini ve düşüncelerini rehber edinen insanların her yıl yaptığı anmaya bu yıl sağ siyasetçilerin katılması da dikkat çekti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Nâzım Hikmet'in en ünlü şiirlerinden "Davet"i seslendirdiği bir video paylaştı. "Dörtnala gelip Uzak Asya'dan / Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan / bu memleket, bizim. // Bilekler kan içinde, dişler kenetli, ayaklar çıplak / ve ipek bir halıya benziyen toprak, / bu cehennem, bu cennet bizim. // Kapansın el kapıları, bir daha açılmasın, / yok edin insanın insana kulluğunu, / bu dâvet bizim.... //  Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür / ve bir orman gibi kardeşçesine, / bu hasret bizim..." dizlerini seslendiren Akşener'in paylaşımı 20 binden fazla beğeni aldı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Nâzım Hikmet için "'İnsan; denizin olmadığı yerde, umut adına, martı olmalı.' Vefatının 57. yıl dönümünde, akıllara kazınan dizeleriyle hala aramızda olan Nazım Hikmet Ran’ı saygıyla anıyorum," paylaşımını yaptı.

Gelecek Partisi Genel Başaknı Ahmet Davutoğlu da bu iki isme katılarak Nâzım'la ilgili "'Ben yanmasam, Sen yanmasan, Biz yanmasak, Nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa…' Yüreğinde memleket hasretiyle 57 yıl önce hayata gözlerini yuman büyük şair Nazım Hikmet’i vefat yıl dönümünde rahmet ve saygıyla anıyorum," sözlerini yazdı.