Van'da işçi servisine EYP'li saldırı

Van'da yol çalışmasında görevli işçileri taşıyan servis aracına el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 işçi vefat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van'ın Çatak ilçesinde yol çalışması yapan firmanın servis aracına yönelik saldırıda 2 işçi vefat etti, 8 işçi yaralandı.

Van Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Çatak'ın Narlı bölgesindeki Belbuka Yaylası'na yol çalışması yapan yüklenici firmanın servis aracına PKK tarafından saat 18.00 sıralarında, el yapımı patlayıcı (EYP) ile saldırı düzenlendi.

Saldırıda araçta bulunan 2 işçinin vefat ettiği, 8 işçinin de yaralandığı aktarılan açıklamada, "Yaralı işçiler helikopterle Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Şehit işçilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Tek amacı bölge halkına hizmet götürmek olan sivil işçilere menfur saldırı düzenleyen bölücü terör örgütünü ve arkasında duranları telin ediyoruz" denildi.

Yaralılarımızın hayati tehlikesinin bulunmadığı ifade edilen açıklamada, saldırı sonrasında bölgede askeri harekat başlatıldığı belirtildi. (VAN/AA)