TİP aracına sabotaj girişimi iddiası

TİP Hatay Milletvekili Barış Atay, partisinin bölgedeki illerde kullanılan aracının 5 bijonunun kimliği belirsiz kişilerce gevşetildiği belirterek "Sorumlusunu ya siz bulursunuz ya da biz!" dedi. Hatay Valiliği ise olayla ilgili bir şikayet başvurusu olmamasına rağmen "kolluk kuvvetlerimiz tarafından her yönüyle araştırılmaktadır," açıklamasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, partisinin Hatay ve bölgede parti faaliyetleri için kullanılan aracın 5 bijonu kimliği belirsiz kişilerce gevşetildiğini yazdı.

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Atay, “Antakya’da ve bölgede Partimizin faaliyetlerinde kullandığımız araç. Yolda giderken, 2 bijon yerinden çıktı. Servis, 5 bijonun da gevşetilmiş olduğunu belirtti. Bu müdahalenin, tahmin ettiğimiz şey olmadığını umuyoruz. O yüzden uyarıyoruz! Sorumlusunu ya siz bulursunuz ya da biz!” dedi.

TİP de olayla ilgili “Konuyla ilgilenen Valilik, Emniyet görevlileri ve teknik personelin ön incelemesinde araca kasıtlı olarak müdahale edildiği ve aracın takla atmasının hedeflendiği belirtilmiştir. Yoldaşlarımızın canına kast eden bu alçakça saldırının failleri bilsinler ki hiçbir güç Türkiye İşçi Partisi’ni yolundan döndüremez. Türkiye İşçi Partisi hiçbir karanlık odağın gözdağına boyun eğmez,” açıklamasını yaptı.

VALİLİK: KONUYLA İLGİLİ HERHANGİ BİR BAŞVURUDA BULUNULMAMIŞTIR

Hatay Valiliği ise Atay'ın "Antakya'da ve bölgede kullanmış oldukları aracın 2 bijonunun yerinden çıktığı, 5 bijonunun da gevşetildiği" yönündeki paylaşımının ardından konunun kolluk kuvvetlerince her yönüyle araştırıldığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bugün sosyal medya hesabı üzerinden Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu'nun "Antakya'da ve bölgede kullanmış oldukları aracın 2 bijonunun yerinden çıktığı, 5 bijonunun da gevşetildiği" yönünde bir paylaşımda bulunduğu belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Konuyla ilgili olarak ne Valiliğimize ne de kolluk kuvvetlerimize bu yönde herhangi bir başvuruda bulunulmamıştır. Olayın sosyal medya hesapları üzerinden öğrenilmesinin ardından ilgililerle yapılan telefon görüşmesinde ise konuyla ilgili herhangi bir şikayetlerinin olmadığı tarafımıza bildirilmiştir. Buna rağmen konu, kolluk kuvvetlerimiz tarafından her yönüyle araştırılmaktadır." (HABER MERKEZİ)