İzmir’de Baro Bahçe açıldı

Adliye yakınında Baro Bahçe hizmet vermeye başladı. Tesis herkese açık olacak.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Barosu’nun uzun zamandır hazırlığını yaptığı Baro Bahçe açıldı. Bayraklı Zeki Müren Parkı içerisinde yer alan Baro Bahçe, adliyeye olan yakınlığı ile birlikte avukatların duruşma arasında veya öğle arasında dinlenebilmelerine olanak sağlayacak. Baro Bahçe ayrıca vatandaşlara da hizmet verecek. Tesis, sabah 08:30 ile akşam 20:30 arasında açık olacak.

Baro Bahçe’nin açılışında konuşan İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, yönetime geldiklerinde İzmir’e bir söz verdiklerini ve bu sözlerinin ise İzmir’i insan haklarının başkenti yapmak olduğunu hatırlatarak, “Bize bu kadar kavgacı olmayın, bu kadar çok mücadele etmeyin, susun, sessiz kalın dediler. Ama yönetime geldiğimiz gün bir şey dedik. İzmir’i insan hakları başkenti yapmak için bir sözümüz var. Bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bunun temel motivasyon kaynaklarından biri de yerel yönetimlerle olan iletişimdir. Onlarla birlikte bu yolu yürüyeceğiz ve İzmir’de yaşayan bütün yurttaşların yaşayabilecekleri, özlem duydukları, hak ettikleri bir kent haline getirme konusunda elimizi taşın altına koyacağız” dedi.

HAK EĞİTİMLERİ DÜZENLENECEK

Baro Bahçe’nin sadece yeme içme alanı olarak görülmemesi gerektiğine dikkat çeken Özkan Yücel, “Burada yurttaşlara yönelik hak eğitimleri de düzenleyecek, film gösterimleri gerçekleştireceğiz. Burası hak mücadelesinin bir parçası olacak" dedi.

SOYER: UMARIM YENİ DÜZENLEME BAROLARA ZARAR VERMEZ

Açılışa katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Dilerim yeni yapılacak olan yasal düzenleme baroların bu yapısına zarar verecek içeriğe sahip olmaz. Çünkü savunmayı zayıflatmak halkımızın özgürlük ve adalet talebini güvencesiz kılmayı neden olur. Çünkü savunma güçlü ise adalet terazisi doğru işler. Türkiye’nin gerçek gündeminin böyle düzenlemeler olmadığını düşünüyorum" dedi. (DUVAR)