Ankara Barosu, Şenel cinayetindeki sanık avukatı Vahit Bıçak'tan savunma istedi

Ankara Barosu, akademisyen Ceren Damar Şenel'in öldürülmesiyle ilgili davada sanık avukatlığını yapan Vahit Bıçak'tan savunma istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Barosu, Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel'in öldürülmesine ilişkin davada sanık avukatı olan Vahit Bıçak'tan savunmasını istedi.

Ankara Barosu Yönetim Kurulu toplantısında, Ankara 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve 21 Şubat'ta karara bağlanan Ceren Damar Şenel'in öldürülmesine ilişkin davada sanık Hasan İsmail Hikmet'in avukatı olan Vahit Bıçak'ın dosyası ele alındı.

Toplantıda, mahkemede Şenel ve ailesine yönelik ifadeleriyle "savunma sınırını aştığı" gerekçesiyle hakkında soruşturma bulunan Bıçak'tan savunmasının istenmesi kararlaştırıldı.

Avukat Vahit Bıçak, Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel'in katil zanlısı olarak yargılanan ve "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbete mahkum edilen Hasan İsmail Hikmet'in avukatlığını yapmıştı.

Bıçak'ın mahkemedeki sözleri savunma sınırını aştığı gerekçesiyle tepki çekmiş ve Ankara Barosu soruşturma başlatmıştı. (ANKARA/AA)

Ankara Barosu'ndan Vahit Bıçak için soruşturmaAnkara Barosu'ndan Vahit Bıçak için soruşturma