Siirt'te bir belde karantinaya alındı

Korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle Siirt'in Gökçebağ Beldesi karantinaya alındı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Siirt Valiliği, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun toplantısında korona virüsü (Covid-19) tedbirleri kapsamında yeni kararlar alındığını açıkladı.

Kurul, korona virüsü vakaları ve vakalarla temaslı kişiler olması nedeniyle Siirt merkeze bağlı Gökçebağ Beldesi'nin, 17 Haziran'dan itibaren 14 gün süreyle karantinaya alınmasına karar verdi.

Beldede sadece temel ihtiyaçları karşılayacak olan işletmelerin açık tutulacak. Kolluk kuvvetleri, sağlık çalışanları ve beldede yaşayanların temel ihtiyaçlarını giderecek mal tedarik zincirini sağlayan araçların giriş çıkışına izin verilecek.

Tarımsal faaliyetler, belde sınırları dışına çıkmamak, muhtarların oluşturacağı listede yer alma, sosyal mesafe, maske ve gerekli tedbirlerin alınma koşulu devam edebilecek.

Liselere Giriş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek öğrencilere, çocukları ile okula gidecek velilere, sınavda görevli olan öğretmen ve diğer görevlilere sınav giriş belgesi ve görev kağıdı göstermeleri şartıyla sınav günlerinde izin verilmesi de kararlaştırıldı. (HABER MERKEZİ)