Çorum, Tokat ve Tekirdağ'da maske takma zorunluluğu getirildi

Korona virüsü nedeniyle Çorum, Tokat ve Tekirdağ'da maske takmak zorunlu oldu. Uygulama 22 Haziran'dan itibaren başlayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü (Covid-19) salgınına yönelik tedbirler kapsamında üç ilde daha maske kullanımı zorunla hale geldi.

Tokat ve Tekirdağ'da il hıfzıssıhha kurulları, açık ve kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu getirilmesi kararlaştırdı.

İki ilde de uygulama, 22 Haziran Pazartesi günü başlayacak.

Kurala uymayanlara idari para cezası kesileceğini belirten Tokat Valisi Ozan Balcı, "Koronavirüs salgınının hızlı yayılım eğilimi gösteren yapısının engellenmesi ve bulaşma hızının durdurularak ilimizdeki sosyo-ekonomik hayatın bir an önce normalleşmesi amacıyla vatandaşlarımızın tamamının ikametlerinden çıktıkları andan itibaren maske kullanmaları zorunlu hale getirilmiştir" dedi.

Çorum Valiliği ise toplu kullanım alanlarında maske takmayanlara 900 lira idari para cezası uygulanacağını açıkladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, koronavirüs salgınının halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına kişiler arası mesafe ve kişisel temizlik kurallarına riayet etmenin yanı sıra maske kullanımının da son derece önem taşıdığı vurgulandı.

Maske kullanımına yönelik denetimlerin artılacağı belirtilen açıklamada, "Toplu kullanım alanlarında maske kullanım kurallarına aykırı hareket eden kişilere İl Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesi uyarınca 900 lira idari para cezası uygulanacaktır" denildi. (DUVAR-AA)

İstanbul, Ankara ve Bursa'da açık alanlarda maske takmak zorunlu olduİstanbul, Ankara ve Bursa'da açık alanlarda maske takmak zorunlu oldu