Yazar, şair Hasan İzzetin Dinamo anılacak

Hasan İzzettin Dinamo ölüm yıldönümünde anılacak. Tören şairin kabrinde gerçekleşecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yazar, şair Hasan İzzettin Dinamo ölüm yıldönümü olan 20 Haziran Cumartesi günü ailesi, Türkiye Yazarlar Sendikası ve Tekin Yayınevi'nin ortak etkinliğiyle mezarı başında anılacak. Anmaya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılacak.

20 Haziran Cumartesi günü şairin Florya Şenlikköy Mezarlığı'ndaki kabri başında gerçekleşecek anma töreni saat 11.00'de yapılacak.

Tekin Yayınevi “Hasan İzzettin Dinamo Anmasına Çağrı” başlıklı bir açıklama yayınlayarak, “Edebiyatımızda “1940 Kuşağı” diye adlandırılan kuşağın üyelerinden; sosyalist, devrimci dünya görüşünün izinde sürdürdüğü yaşam mücadelesini edebiyatla da buluşturmayı başarmış Hasan İzzettin Dinamo’yu ölüm yıldönümünde mezarı başında anacağız” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın devamı şöyle;

Ülkenin siyasi tarihi içinde ilerici aydınların çilesinin timsali olmuş şair Dinamo, “Kutsal İsyan” ve “Kutsal Barış” adlı destansı romanlarıyla da ülkenin kurtuluş ve kuruluş yıllarını anlatmıştır. Bir şiirinde; “Ben, o günlerin çocuğuyum işte/Ben yaralı Hasan,/Geçtim semender gibi/Ateş ormanlarının arasından,//Ondan açlık düşmanıyım/Ondan savaş düşmanı./Ondan oldu yaşayışım boyunca yerim,/Gözyaşının yanı./Ondan oldu bağrım/Evrensel barışın vatanı!” diyen şairi unutmayacağız.

Ailesi, TYS ve Tekin Yayınevi’nin ortak etkinliğiyle 20 Haziran Cumartesi günü saat 11.00’de şairin Florya Şenlikköy Mezarlığı’ndaki kabri başında buluşuyoruz, sizleri de bekliyoruz.

Hasan İzzettin Dinamo’nun mezarı yakın zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden onarıldı. Anmaya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da eşlik edecektir. (KÜLTÜR-SANAT SERVİSİ)