19'u muvazzaf 25 astsubaya gözaltı kararı

Kara Kuvvetleri'nde 19 aktif, 1 ihraç, 4 emekli, 1 istifa eden astsubay için gözaltı kararı verildi. 13 ilde başlayan operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 21'e yükseldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki "ankesörlü telefon soruşturması" kapsamında 19’u görevde olan toplam 25 astsubay hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu. Başsavcılık 12 kişinin yakalandığını duyurdu. Savcılıktan yapılan yazılı açıklamada şöyle:

"Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki FETÖ mensubu askerler arasında iletişim yöntemi olarak kullanılan ankesörlü telefonlar ile kontörlü, büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve FETÖ ile irtibatları tespit edilen (19 Aktif, 1 İhraç, 4 Emekli, 1 İstifa) 25 Astsubay rütbesinde şüpheli şahıs hakkında, Ankara merkezli 13 ilde 22 Temmuz 2020 tarihi itibariyle gözaltı kararı verilmiş, şu ana kadar 12 şüpheli yakalanmış olup diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalara Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce devam edilmektedir.”

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, ilerleyen saatlerde gözaltına alınanların sayısı 21'e yükseldi. Diğer 4 şüphelinin yakalanmasına için çalışmalar sürdürülüyor.