Korona nedeniyle Ankara'da 'aciliyeti olmayan' hasta yatışları ertelendi
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, hastanelerdeki servis yatağı sayısının en az yarısının Covid-19 yoğun bakım yatağı olmasını kararlaştırdı. Boş yoğun yataklarının tamamı da korona yoğun bakım yatağı olacak. Ayrıca aciliyeti olmayan cerrahi hasta yatışları da durduruldu.
DUVAR - Ankara İl Sağlık Müdürlüğünce, pandemi sürecinde günlük yatış ihtiyacı gerektiren Covid-19 hastalarındaki artış nedeniyle yeni kararlar alındı. İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 28 Temmuz'da İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm başkanlığında hizmet başkanlarının katılımı ile "Pandemi Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi.
Toplantıda alınan kararlara göre, hastanelerde klinik servis yatağı sayısının en az yüzde 50'sinin Covid-19 yatağı, boş yoğun bakım yataklarının ise tamamının korona yoğun bakım yatağı olarak ayrılması ile elektif cerrahi (aciliyeti olmayan) vaka alımlarının ikinci bir talimata kadar durdurulması, elektif dahili yatışların ertelenmesi kararlaştırıldı.
Ayrıca hastaneler için planlanan Covid-19 yataklarının izolasyonlarının uygunluğu için hastane enfeksiyon kontrol komitelerinin uygunluk yazısının istenmesi ve enfeksiyon kontrol komitelerinin sürece çok daha etkin olarak katılımlarının sağlanması kararı alındı.
MESLEK HASTALIKLARI HASTANESİ KEÇİÖREN'E BAĞLANDI
Meslek Hastalıkları Hastanesi'nin de mali olarak Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlanacağına ilişkin tedbirin de yer aldığı açıklamada, şöyle denildi:
"Kovid hastalarına bakan tıbbi ekibin dışında kalan tıbbi ekip, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesine görevlendirilecektir. Sadece Meslek Hastalıkları Hastanesi'ndeki meslek hastalıkları poliklinikleri görev yapmaya devam edecektir. Ancak bu polikliniğe başvuran hastalardan hastaneye yatması gereken olursa Atatürk Göğüs (Sanatoryum) Eğitim ve Araştırma Hastanesine yatışı yapılacaktır. Meslek Hastalıkları Hastanesindeki toksikoloji laboratuvarı bu hastalar için hizmet vermeye devam edecektir.
Beytepe Murad Erdi Eker Devlet Hastanesi mali olarak Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlanacaktır. Kovid hastalarına bakan tıbbi ekibin dışında kalan tıbbi ekibin isteyenlerinin geçici görevleri il içerisinde yapılacaktır.
İlçe devlet hastaneleri, Kovid-19 hastalarının tedavisini bilim kurulunun algoritmaları yönünde kendileri yapacaktır. Sadece PCR (+) yoğun bakım hastaları ile PCR (-) ya da daha test sonucu çıkmamış ama CT (+) yoğun bakım hastalarını merkez hastanelerine sevk edeceklerdir."
(ANKARA-AA)