Vestel: Normalleşme sonrası vakalar arttı

Vestel fabrikasında ortaya çıkan korona virüsü vakaları kamuoyunda tepki toplayınca Vestel yönetiminden açıklama yapıldı. Şirketin Beyaz Eşya Genel Müdürü Erdal Haspolat Manisa’daki fabrikada 2 işçinin öldüğünü ve 19 bin çalışanı olan Vestel’de yüzde 2’ye tekabül eden 380 işçinin korona virüsüne yakalandığını açıkladı. Haspolat, "Özellikle 1 Haziran’a kadar fabrikada bir tane bile pozitif vaka görülmedi. Ancak normalleşme sonrası vakalar arttı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Osman Çaklı

UŞAK - Vestel’in Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren fabrikası Vestel City’de, 1 Haziran normalleşme sürecinden sonra işçiler arasında korona virüsü vakalarına rastlandığı ve 2 işçinin vefat ettiği açıklandı. Öte yandan Manisa Tabip Odası’na göre fabrikada yaklaşık bin vaka bulunuyor.

Vestel Beyaz Eşya Genel Müdürü Erdal Haspolat ise fabrika doktoruyla birlikte, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan korona virüsü vakaları hakkında bugün gazetecilere açıklamalarda bulundu. Haspolat 19 bin çalışanın yapılan kontrollerde yüzde 2’sinin koronaya yakalandığının tespit edildiğini söyledi.

VESTEL İŞÇİLERİ: FABRİKA ÖNLEM ALMADI

Evrensel Gazetesi'ne konuşan işçiler, fabrikanın önlem almadığını belirtirken “Çay ve istirahat vakitlerinin yan yana durdukları gerekçesi ile kaldırıldı” diye konuştu. “Üretim yaparken yan yana çalışıyoruz” diyen işçiler “Fabrika çözüm olarak işçilerin haklarından kısıyor. Krizi fırsata çeviriyor” dedi.

GENEL MÜDÜR HASPOLAT: İKİ İŞÇİ ÖLDÜ

Vestel Beyaz Eşya Genel Müdürü Erdal Haspolat, korona virüsünün ilk ortaya çıktığı günden bu yana sıkı tedbir alındığını vurgulayarak, "Özellikle 1 Haziran’a kadar fabrikada bir tane bile pozitif vaka görülmedi. Ancak normalleşme sonrası vakalar arttı" dedi.

Haspolat korona virüsü sebebiyle 2 işçinin öldüğünü doğrularken 19 bin çalışan arasında pozitif vaka oranı yüzde 2 seviyesinde” diye konuştu. Erdal Haspolat’ın paylaştığı yüzdeye göre Vestel’de 380 işçinin korona virüslü olduğu teyit edilmiş oldu. Haspolat bu işçilerin hastanelerde tedavi altına alındığını söyledi.

1 Ocak’tan itibaren fabrika içinde ve dışında servis araçları da dahil olmak üzere üst düzey önlemler alındığını ifade eden Erdal Haspolat, “1 Haziran’la birlikte normalleşme sürecine geçilmesine rağmen Vestel özelinde tedbirleri gevşetmedik” dedi.

'BÜTÜN ÖNLEMLERİ ALDIK'

Erdal Haspolat fabrika doktoruyla birlikte fabrika içerisinde salgının başından bu yana alınan önlemleri şöyle anlattı:

“Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü 11 Mart tarihinde aksiyon planlarımızı ivedilikle devreye aldık. Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan tüm öneri ve yönergeleri takip ederek fabrika içine gerekli tüm tedbirleri oluşturduk. Çalışanlarımız için önce insan sağlığına odaklanan endüstriyel mükemmellik vizyonumuz çerçevesinde dünya standartlarında bir çalışma ortamı sağladık.

Tüm fabrikalarımızda TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi almaya hak kazandık. Ocak ayından bu yana korona virüsü kapsamında gerçekleştirdiğimiz personel bilgilendirmeleri ve eğitimleri, üst düzey hijyen tedbirleri, çalışma ve üretim alanlarının uygunluğu, yemekhaneler, dinlenme alanları, atık yönetimi, kreş ve servislerde yapılan düzenlemeler ve tüm paydaşlarımızın sağlığını gözeten uygulamalarımızla Türk Standartları Enstitüsü’nün hazırladığı Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu’nda belirtilen tüm şartları sağladık.”