Diyarbakır'da 'sosyal deney' yapılan çocuklar İstanbul'a getirildi

Diyarbakır'da aç ve sokakta kaldıklarını söyleyen Youtuber'lara yardım eden çocuklar İstanbul'a getirildi. 'Sosyal deney' diyerek paylaşılan görüntüler tepki çekmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'da 'sosyal deney' adı altında yemek yardımı istenen çocuklar İstanbul'a getirildi. Tuzla Belediyesi aileleriyle İstanbul'a ilk kez gelen çocuklara İstanbul'u gezdirecek. Yaşları 12 ila 15 arasında değişen beş çocuk ilk olarak bir eğlence parkına götürüldü.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, görüntüleri izlediğinde 'çok duygulandığını, gururlandığını, bir an önce çocuklarla iletişime geçmesi gerektiğini' söyledi. Yazıcı, "İyilik yapmanın ne kadar kıymetli olduğunu, yolda kalana, darda kalana yardım etmenin güzelliğini gösterdiler. Ben de çocuklarımızı bu güzel davranışlarından dolayı tebrik etmek ve İstanbul'a davet etmek için aradım. Onlar da sağ olsunlar davetimi kabul ettiler ve bir haftalığına İstanbul'a misafirimiz olarak geldiler. Çocuklarımız içlerindeki güzellikle yardım etmenin, paylaşmanın, dayanışmanın önemini anlatarak, topluma mükemmel bir örnek oldular. Kendileri küçük ama yürekleri büyük olan Diyarbakırlı çocuklarımızın davranışları beni çok derinden etkiledi. Doğruyu söylemek gerekirse görüntüleri ağlayarak izlemiştim" dedi.

Sosyal deney nedir, ne değildir?Sosyal deney nedir, ne değildir?

'BİZ DE NASIL MEŞHUR OLDUĞUMUZU ANLAMADIK'

Çocuklardan M.E. "Televizyondan ya da internetten gördüğüm şeyleri burada canlı olarak görüyoruz. Diyarbakır’ın dışına çıkmak hayal gibi geliyor. İstanbul'da çok mutluyuz" dedi.

Youtuber olmayı hayal ettiğini söyleyen, B.K. ise "Biz anlamadık nasıl böyle meşhur olduğumuzu. İnsanlık görevimizdi. Kim olsa aynısını yapardı" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır'ın çeşitli noktalarını dolaşan Youtuber Burak Tutal ve Mert Karakaş, aç ve sokakta kaldıklarını söylediği çocuklardan yardım istemişti. Tutal ve Karakaş, “Param yok, açım. Bana yemek alabilir misin?” diye sorduğu çocukların yardımı üzerine onlara tablet bilgisayar hediye etmişti. ‘Sosyal deney’ diye yayınlanan video tepki çekmişti. (HABER MERKEZİ)

Diyarbakır'da çocuk haklarını ihlal eden 'sosyal deney' tepki topladı: PaylaşmayınDiyarbakır'da çocuk haklarını ihlal eden 'sosyal deney' tepki topladı: Paylaşmayın

Sosyal deney, çocuk işçi ve ZapatistalarSosyal deney, çocuk işçi ve Zapatistalar