Sosyal medyada yakalanması için kampanya başlatılan saldırgan için yakalama kararı

İstanbul'da çakar taktırdığı aracıyla giderken kendisine yol vermediği gerekçesiyle Dadaş Aras'ın önünü kesen ve 5 yerinden bıçaklayan Muhammet Enes Uysal'ın gözaltına alınması için Twitter'da kampanya başlatıldı. Savcılık, Muhammet Enes Uysal için yakalama kararı çıkarttı.  

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Hadımköy'de 34 PML 55 plakalı lüks minibüsün sürücüsü Muhammet Enes Uysal, dün aracında bulunan çakar tertibatını kullanarak seyir halindeyken kendisine yol vermeyen Dadaş Aras’ın önünü kesti. Dadaş Aras, polis olduğunu belirterek tehditler savuran Uysal'ı, cep telefonuyla kaydetti. Telefon kaydı son bulduktan sonra Uysal, Dadaş Aras'ı altı yerinden bıçaklayıp kaçtı.

Hastaneye kaldırılan Dadaş Aras, aracın arkasından siren çalarak geldiğini yol vermek sağa geçtiği sırada da sürücüsünün "Ben polisim, niye yol vermiyorsun" diyerek kendisine küfür ettiğini söyledi. Saldırganla olan diyaloglarını kameraya kaydeden Dadaş Aras, aracın çakarlarını videoya çekmek için indiği sırada bıçaklandığını anlattı.

Kamera görüntülerinin sosyal medyada yayılmasından sonra Uysal'ın  yakalanmamasını protesto eden Twitter kullanıcıları binlerce mesaj atarak konuyu Türkiye gündemine taşıdı.  akşam saatlerinde savcılığın Muhammet Enes Uysal için yakalama kararı çıkarttığı haberi geldi. Bir tekstil firmasının sahibinin oğlu olduğu öğrenilen Uysal için yurt dışına çıkış yasağı da getirildi. 6 farklı suç kaydı bulunan Uysal, tekstil firmasında ve ailesinin evlerinde bulunamadı. (HABER MERKEZİ)