Mülteci teknesindeki eşi ve oğlu için Yunanistan'a çağrı yaptı: Bilgi verin

Ege'de batan mülteci teknesinde bulunan Yunus Cansu ve oğlu Hasan Cansu'dan haber alınamadı. Berivan Cansu, oğlu ve eşi hakkında bilgi verilmesi için Yunanistan'a çağrı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bir hafta önce Ege Denizindeki Rodos Adasının batısında bulunan Herke Adası açıklarında mültecileri taşıyan botun battığı kazada kaybolan Mardinli baba ve oğlundan haber alınmıyor. Yunanistan devletinin bilgi vermediğini duyuran Berivan Cansun yardım çağrısı yaptı.

Bir videoyla Kürtçe çağrı yapan Berivan Cansun şunları söyledi: "Zilamê min û kurê min bes ez nizanim sax in an mirî ne. Ez ji dewleta Yunanistanê dixwazim bila kurê min û zilamê min binînin. Ez ji dewletên mezin jî dixwazim bila alîkariya me bikin. Ez dixwazim mi ra jî hevalê mi re jî alîkarîyê bikin. Ew jî ji mirinê filîtîn. Mêrê min û kurê min windayîne. Sax in an ne sax in nizanim. Kes ji min re tiştek nabêje. Hinek dibêjin xestexanê de ye. Bila laşê wana min nîşandin, kîjan kurê min e, kîjan zilamê min e. Ez jî ne sax im ne mirî me. Ez hêwî dikim ji dewleta Yunanistanê ji meznê wana, ji herkesî alîkarîyê min bikin. Ser vê meselê bisekinin bes kurê min û zilamê min nîşan bikin. Sax bin bila bêjin sax in, mirî be bila bêjin mirî ne. Çawa bikim, hêvîya me Xwedê ye."

("Yunanistan devleti kocam ve oğlum ile ilgili bana bilgi vermeli. Yaşıyorlar mı ölmüşler mi bilmiyorum. Büyük devletlerin bize yardım etmesini istiyorum. Arkadaşlarıma da yardım etsinler çünkü onlar da ölümden döndüler. Ancak benim oğlum ve kocam kayıp. Yaşayıp yaşamadıklarını bilmiyorum. Kimse bana bilgi vermiyor. Hastahanelerde olduklarını söylüyorlar. Yunanistan hangisi benim oğlum ve kocam hangisi değil diye bana ölenleri göstermeli. Ben öylece ortada kaldım. Ne ölüyüm ne sağım. Bütün devletlere çağrı yapıyorum: Lütfen bana yardım edin.")

25 Ağustosta Yunan sahil güvenliği, Ege Denizindeki Rodos Adasının batısında bulunan Herke Adası açıklarında sığınmacıları taşıyan botun battığı kazada 92 kişinin kurtarıldığını açıklamıştı. Batan botta bulunan Nusaybinli Berivan Cansun kurtarılarak Yunanistan'a götürülürken eşi 35 yaşındaki Yunus Cansun ve oğlu 4 yaşındaki Hasan Cansun'dan ise haber alınamadı. (HABER MERKEZİ)