Öldürülen Kürt işçinin akrabası: Silah tutukluk yapmasa sıkmaya devam edecekti

Afyonkarahisar'da saldırıya uğrayan işçilerin akrabası, saldırıdan birkaç gün önce çalıştıkları binanın hemen yanındaki apartmanda oturan saldırgan Ömer Aslantürk’ün "Ses yüksek, bağırıyorsunuz. Sizi yaşatmam” dediğini anlattı. Ömer Aslantürk’ün saldırı sırasında silahının tutukluk yaptığını da belirterek "Yoksa etrafa sıkmaya devam ediyordu. Orada olan herkesi öldürecekti" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesine çalışmaya giden Van Ercişli inşaat işçileri dün gece silahlı saldırıya uğradı. 25 yaşındaki Özkan Tokay vefat ederken, kardeşi Fırat Tokay ve Emrah Özsaliç yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

'OLAY BİREYSEL KAVGA DEĞİL'

Özkan Tokay’ın akrabası olan adını vermek istemeyen bir işçi, saldırı anında başka yerde olduğunu ama olayın sadece saldırının yaşandığı geceden ibaret olmadığını, öncesinin olduğunu belirterek şunları aktardı: "Özkan’ı vuran kişi çalıştığımız binanın yan tarafındaki apartmanda oturan Ömer Aslantürk. Evi, çalıştığımız inşaatın karşısında. Bir hafta önce benimle kuzenime bağırıldığını duyduk. Biz o sırada dinleniyorduk, su içiyorduk. Yukarı katımızda Türkler ve Suriyeliler vardı. Bağıran kişi onlardı. Su içiyorduk biz zaten. Su içen biri nasıl bağırabilir ki? Ömer Aslantürk onlara bir şey demeden bize bağırdı. Tehdit amaçlı 'Bir daha bağırırsanız görürsünüz size ne yaparım' dedi. Bizim bağırmakla falan ilgimiz yok. Hemen yan pencereden bakıp 'Sizi yaşatmam' diye tehdit savurdu. Bu olaydan birkaç gün sonra da Fırat’a 'Toz çıkarıyorsunuz' diye ırkçı küfürler etti. Silahla Özkan’ı kalbinden vurup, Emrah’ı ve Fırat’ı yaraladı. Olay bireysel kavga değil. Kürtçe konuşuyorduk, şarkı dinliyorduk o da duyuyordu. Bize direkt hakareti olmadı ama hoşuna gitmiyordu. Toz onun bahanesiydi. Bence bunun adı ırkçılık."

Kürt işçilere saldıran Ömer Aslantürk.

'RASTGELE ATEŞ EDİYORDU'

İnşaat şirketi sahibinin kardeşi Ünal Zerek, Ömer Aslantürk’ün evinin inşaatın yakınında olduğunu, işçilerle daha önce de toz çıkarmalarından dolayı tartışma yaşadığını belirterek, “O günde toz oluyor diye kızıyor. İşçiler de 'Abi inşaat' diyorlar. Çocukların adama ne bir saldırısı oluyor ne sözlü tacizi. Adam çıkarıp silahı ateş ediyor. Zaten sürekli sarhoş elinde silah ortalıkta dolanıyor. Rastgele etrafa ateş edip duruyordu” ifadelerini kullandı.

'ORADA OLAN HERKESİ ÖLDÜRECEKTİ'

Olaydan yarım saat sonra saldırı olan bölgeye geldiğini belirten Özkan Tokay'ın kuzeni Ahmet Tokay, olayın öncesi olmadığını, ‘toz yapma’ olayının sadece saldırı günü yaşandığını söyleyerek, “Ömer Aslantürk’ün evi inşaatın yanı başında. ‘Toz çıkıyor, evim toz oldu’ demiş sonra da birden sıkmış Özkan’a. O sırada Özkan’ın kardeşi Fırat ‘Abime ne yapıyorsun?’ diye araya giriyor. Ömer, Fırat’ın kafasına silahın dipçiği ile vuruyor. Fırat’in kafatasında çökme var, hastanede şu an. Sonra yukarıdan Emrah geliyor, ona da sıkıyor. Sonra Fırat’a doğru ateş ediyor, Özkan önüne atlıyor ve Özkan tekrar vuruluyor. Ömer Aslantürk’ün silahı o sırada tutukluk yapıyor. Yoksa etrafa sıkmaya devam ediyordu. Orada olan herkesi öldürecekti. Olay bundan ibaret" dedi.

'KÜRTÇE KONUŞUYORLAR, MÜZİK DE DİNLİYORLARDI'

Saldırının ırkçı bir yanı olup olmadığıyla ilgili ise Ahmet Tokay, "Gençler kendi aralarında Kürtçe konuşuyorlar, müzik de dinliyorlardı. Ses gidiyordur eve. Çok yakın çünkü. Ama bundan rahatsız oluyor muydu bilmiyorum. Sadece acılıyız gencecik bir çocuk öldü, ikisi yaralı hastanede. Başka da diyeceğim yok” diye konuştu.

VAN'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Özkan Tokay, Van'ın Erciş ilçesinde toprağa verildi.

Dinar'daki otopsi işlemlerinin ardından 25 yaşındaki Tokay'ın cenazesi, cenaze aracıyla Erciş'e getirildi. Özkan Tokay'ın cenazesi Çelebibağı Merkez Mezarlığı'nda defnedildi.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez yaptığı açıklamada, Dinar'da üzücü bir olayın yaşandığını belirterek, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini söyledi. (DUVAR)