Hakim Aysel Çakır'ın kitabı bir günde yayından kaldırıldı

Hakim Aysel Çakır, meslek hayatında karşılaştığı olayları ve duruşma tutanaklarındaki 'komik' bulduğu diyalogları 'Tozlu Dosyalardan Tebessümler' adıyla e-kitap olarak dün yayınladı. Kitapta yer alan sinkaflı küfürler, aşağılamalar ve cinsiyetçi diyaloglar tepki çekince Aristo Yayınevi kitabı yayından kaldırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi üyesi Hakim Aysel Çakır, duruşmalarda şahit olduğu diyalogları ve yaşadığı olayları 'Tozlu Dosyalardan Tebessümler' adıyla dün e-kitap olarak yayınladı.

.

Aysel Çakır  Twitter hesabında, yeni çıkan kitabını şöyle duyurdu: "Yıllarca hakim olarak kürsüde görev yaparken yüzbinlerce kişiyi müşteki, sanık, tanık olarak dinledim. Savunmada iddiada ve tanıklık edilen olaylarda Türk vatandaşının mizahi bir dille anlattığı olayları derleyerek yargıda bir ilk olarak kitap haline getirdik."

Ancak duruşma tutanaklarından davalı ve davacıların birbirleri hakkında ettikleri hakaretler, sinkaflı küfürler, bazı sanık veya tanıkların anlatımlarında yer alan argo ve cinsiyetçi ifadeler mizah adı altında kitaba aynen girince sosyal medyada tepki oldu.

Aristo Yayınevi, tepkiler üzerine kitabı yayından kaldırdığını açıkladı.

Aysel Çakır kitabın önsözünde şöyle yazmıştı:

Mecelleye göre hâkimin vasıfları: Hakim, fehim, müstakim, emin, mekin ve metin olmalıdır.

Hâkim: Alim, bilgin, haklı ve haksızı ayıran

Fehim: Akıllı, anlayışlı

Müstakim: Doğru, dürüst

Emin: Güvenilir, itimat edilen

Mekin: Vakarlı, temkinli, sabırlı

Metin: Sağlam, metanet sahibi

"Anadolu'nun çeşitli  ilçelerinde çalıştıktan sonra 2004 yılından itibaren  İstanbul' da  Bakırköy Adliyesinde ceza hâkimi olarak çalışırken duruşmalara ve dosyalarda karşılaştığımız mizah niteliğindeki beyan, savunma ve dilekçeleri ayrıca meslektaşlarımızın anlattığı komik anıları derleyerek kitap haline getirdik.

Pandeminin yaşandığı bu sıkıntılı süreçte söz konusu kitabın tüm okuyucuların yüzünde tebessüm  izleri bırakacağına inanıyorum.

Kitabı kısa sayılabilecek bir sürede basımını ve yayımını gerçekleştiren Aristo Yayınevinin yönetici ve çalışanları ile emeği geçenlere teşekkürlerimi sunarım.

Saygılarımla....

Bazen en büyük iyiliktir tebessüm etmek.

Hem seni hem de tebessüm ettiğini hayata bağlar.

Hâkim Aysel Çakır"