Güney Kore'de otelde yangın: 7 kişi hayatını kaybetti

Güney Kore'de dokuz katlı bir otelin sekizinci katında yangın çıktı. Binanın önünde açılan şişme yatağa atlayan bir çift de dahil yedi kişi yaşamını yitirdi, 12 kişi hastaneye kaldırıldı.

Fotoğraf: Arşiv/ AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Kore'nin Bucheon kentinde dokuz katlı bir oteldin sekizinci katında çıkan yangında yedi kişi hayatını kaybetti. İçişleri Bakanlığı, başkent Seul'ün batısında dün yerel saatle 19.40 sıralarında yaşanan yangının yaklaşık 2 saatte söndürüldüğünü bildirdi. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Bucheon itfaiyesinden Lee Sang-don, yedi kişinin yaşamını yitirdiği yangında 12 kişinin de yaralanarak hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Lee, hayatını kaybedenler arasında, otelin penceresinden binanın önünde açılan şişme yatağa atlayan bir çiftin de olduğu bilgisini verdi. Lee, binanın önüne yerleştirilen şişme yatağın normal bir şekilde açıldığını ancak çift atladığında ters döndüğünü anlattı. 

İNCELEME BAŞLATILDI

Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, otelde çıkan yangının sebebinin tespit edilebilmesi için inceleme başlatıldı. Binanın inşaatı 2003 yılında tamamlandığı için içeride yağmurlama sisteminin bulunmasının zorunlu olmadığı, binada da bu yangın söndürme sistemini yer almadığı bilgisi verildi. Yonhap haber ajansı, kurtarma çalışmalarına katılmak üzere olay yerine 70 araç ve 160 itfaiye personelinin olay yerine intikal ettiğini aktardı. 

(REUTERS)