Güney Koreli yazar Bora Chung'dan İthaki Yayınları'na çağrı: Çalışanlarından özür dile

Güney Koreli yazar ve çevirmen Bora Chung, İthaki Yayınları'na çalışanlarından özür dilemesi çağrısında bulunarak, "Baskılara karşı işçilerin, çevirmenlerin ve yazarların yanında duruyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Koreli yazar ve çevirmen Bora Chung, İthaki Yayınları'nın 'küçülme' gerekçesi ile tazminat hakkı olmayan çalışanların işten çıkarıldığı, eski çalışanların da istifaya zorladığı iddialarının ardından bir açıklama yayınlayarak İthaki Yayınları'na çağrıda bulundu. İşçilerin, çevirmenlerin ve yazarların yanında durduğunu belirten Chung, "İthaki, şimdi çalışanlarından ve okuyucularından özür dile ve bir çözüm bul. Şimdi" dedi.

'Lanetli Tavşan' kitabı Türkiye'de İthaki Yayınları tarafından basılan Chung'un sosyal medya hesabından yayınladığı açıklama şöyle:

"Sayın İthaki Yayıncısı,

İşçilerinize saygısızlık ettiğiniz ve onları adil tazminat ödemeden işten çıkardığınız haberini duydum. Ben 'Lanetli Tavşan'ın yazarı Bora Chung, bu tür baskılara karşı işçilerin, çevirmenlerin ve yazarların yanında duruyorum.

İthaki, şimdi çalışanlarından ve okuyucularından özür dile ve bir çözüm bul. Şimdi."

Bora Chung, Yale Üniversitesi’nde Rusça ve Doğu Avrupa üzerine yüksek lisans, Indiana Üniversitesi’nde ise Slav edebiyatı üzerine doktora eğitimi aldı. Yonsei Üniversitesi’nde Rus dili ve edebiyatı derslerinin yanı sıra bilim kurgu dersleri veriyor. Chung ayrıca, Rusça ve Lehçeden modern edebiyat eserlerini Koreceye çeviriyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)