Günübirlik tatilin adresi: Maşukiye

İstanbul, Kocaeli gibi büyük şehirlere yakın konumuyla, dere kenarında kurulmuş alabalık çiftlikleri ve kahvaltı mekânları ile Maşukiye, her mevsim Türkiye’nin dört bir yanından misafirleri ağırlıyor.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Kocaeli’nin yeşil cenneti beldelerinden birisi Maşukiye. İstanbul’a 120 ve İzmit’e 20 kilometre uzaklıktaki şirin beldeye yemyeşil, sağlı sollu et-mangal ve alabalık lokantalarıyla dolu bir yoldan geçilerek ulaşılıyor. Elma, ceviz ve kiraz ağaçlarıyla kaplı Maşukiye’nin ismi, âşık anlamındaki maşuktan geliyor.

Maşukiye’den Kartepe yolu takip edildiğinde Alabalık Vadisi’ne ulaşılıyor. Bu vadinin her iki tarafında balık restoranları bulunuyor. Buralarda kuş sesleri ve şelalelerden uzanan su sesi eşliğinde yemek yeme imkânı bulabilirsiniz. Kiremitte alabalık, fırında mantar ve güveçte köy peyniri Maşukiye’nin özel yemekleri arasında yer alıyor.

Maşukiye

NASIL GİDİLİR?

Kara yolu ile ulaşım sağlanan Maşukiye’ye İstanbul-Ankara otobanı üzerinde Sapanca-Kartepe tabelalerından girip Kartepe levhalarını takip ederek ulaşabilirsiniz. Ayrıca Kocaeli kent merkezinden Maşukiye’ye halk otobüsleri kalkıyor.

YAKININDAKİ YERLER

Çevresini saran alabalık restoranları ile Maşukiye’nin en popüler yeri Aygır Deresi. Aygır Deresi, su kenarına kurulmuş iskeleler ve masalarıyla yorgunluk atmak için ideal bir yer.

Maşukiye ilçesinin hemen yanı başında Sapanca Gölü bulunuyor. Çevresindeki dağların kar sularıyla beslenen Göl, onlarca balık türünün yanı sıra su kuşları ve göçmen kuşlara da ev sahipliği yapıyor. Ayrı Gezegen Cam Terası’ndan Sapanca Gölü ve Saman Dağları’nın panoramik manzaralarını izlenebiliyor.

Kartepe Kayak Merkezi de Maşukiye’den sadece yirmi beş dakikalık bir sürüş mesafesinde yer alıyor. Kayak merkezinin hemen yanındaki Kuzuyayla Tabiat Parkı’nda bahar aylarında doğa gezilerine çıkabilirsiniz.

Maşukiye, tabiat parkları ve kayak merkezinin yanı sıra yemyeşil yaylalarıyla da özellikle sıcak yaz aylarında çok ziyaret ediliyor. Kuzu, Soğucak, Sultanpınar, Dikmen ve Kirazlı, en popüler yaylalar.

4 bin metrekareden fazla alanı kapsayan Ormanya Doğal Yaşam Parkı’nda çocuk masallarından çıkmış gibi duran ahşap evleri, devasa mantar süslemeleri, tavus kuşlarını, midillileri, karacaları ve ceylanları görebilirsiniz.

(HABER MERKEZİ)