Gürsel Tekin: İktidar İstanbul ve ülkemizi büyük bir felakete sürüklüyor

Eski CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Deprem gerçeğini unutan iktidar, rant ve beton lobisine hizmet etmeye devam ediyor. Bu tutum, İstanbul’u ve ülkemizi büyük bir felakete sürüklüyor" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in arazi satışları başlattığını belirterek, "Deprem gerçeğini unuttular, rant ve beton lobisine hizmet ediyorlar. Parsel parsel yediler, yine doymadılar" diyerek tepki gösterdi.

Tekin, "Yerel seçimlerde ‘Bizim önceliğimiz deprem’ dediler. Aceleyle afet yasasını değiştirip, ‘rezerv alan’ tanımını genişlettiler. İşleri hızlandırmak bahanesiyle bir de Kentsel Dönüşüm Başkanlığı adında yeni bir kurum kurdular. Ancak o kurumun derdi ne kentsel dönüşüm ne de deprem. Kalan 3-5 araziyi peşkeş çekme derdine düşmüşler. Sahibinden.com'da arsa satışı ile meşguller" ifadelerini kullandı.

Fikirtepe’deki duruma dikkat çeken Tekin, "İstanbul Fikirtepe malumunuz, iğne atsan yere düşmez, her taraf beton ve rezidans. Ama yeter mi? Yetmez tabii, kalan 3-4 yer var, oralarda patates soğan yetiştirecek değiller ya. Bu arazilerde bile rezidans yapmak için düğmeye bastılar" dedi.

'KİMİN ALACAĞI DAHA SATMADAN BELLİ'

Tekin, "Deprem gerçeğini unutan iktidar, rant ve beton lobisine hizmet etmeye devam ediyor. Her tarafı beton ve rezidans olan bir yerde gözünü kalan 3-4 parsele dikmişler. Bir süre sonra adrese teslim imar verecekler. Kimin alacağı daha satmadan bellidir. Yazık günah bu şehre, bu ülkeye. Bu şehirde daha ne kadar deprem olmayacakmış gibi yaşayacaksınız? Deprem gerçeğiyle yüzleşmek yerine, rant uğruna yapılan bu politikalar, halkın güvenliğinden ne kadar uzaklaşıldığını gösteriyor. İktidarın bu tutumu, İstanbul’u ve ülkemizi büyük bir felakete sürüklemektedir. Derhal bu politikalardan vazgeçilmeli ve gerçek anlamda kentsel dönüşüm çalışmaları yapılmalıdır. Aksi takdirde, bu şehirde yaşayan kimsenin can ve mal güvenliği kalmayacak" dedi.