Haber Global, Erkan Mumcu ile yapılan programın kaydını kaldırdı

Eski Bakan Erkan Mumcu, Haber Global’de katıldığı 'Jülide Ateş ile 40' programının kayıtlarının YouTube ve diğer mecralardan silindiğini açıklayarak tepki gösterdi. Mumcu programda, 2007 seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ın adayının Abdullah Gül olmadığını söylemişti.

Erkan Mumcu, Haber Global'de soruları yanıtlamıştı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu’nun Haber Global’de katıldığı “Jülide Ateş ile 40” adlı programın kayıtları, YouTube’dan ve diğer mecralardan kaldırıldı.

Erkan Mumcu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, programın YouTube’dan kaldırıldığını belirterek şöyle dedi: "Jülide Ateş 40 yayıncı ve yapımcılarına; Program niçin YouTube’dan ve tüm diğer mecralardan kaldırıldı? 40 sorunuza pas geçmeden yanıt verdim. 1 soruya da lütfen siz yanıt verir misiniz? Program kaydı yok oldu da.. O bakımdan..."

Haber Global’deki program, televizyonun kendi sitesinde yer alsa da YouTube ve diğer mecralarda olmadığı görüldü.

VECDİ GÖNÜL İDDİASI

Erkan Mumcu, programda “Erdoğan 2007’de neden Cumhurbaşkanı adayı olmadı” sorusuna “2007’de Erdoğan’ın adayı Abdullah Gül değildi. Vecdi Gönül konusunda bir mutabakatı olduğunu güçlü bir haber kaynağına dayanarak söyleyebilirim” demişti.

Jülide Ateş’in “2007 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde asker size baskı kurdu mu" sorusuna Erkan Mumcu şöyle cevap vermişti:

“Hayır. Meselenin Abdullah Gül ile alakası yok. 2007 sürecinin 2005’ten itibaren hazırlandığını, 367 tezinin asıl sahibinin daha Turgut Özal’ın cumhurbaşkanlığı seçimine itiraz, Anayasa Mahkemesine itiraz dilekçesine imza atan 2 isim olarak Abdullah Gül ve Bülent Arınç olduğunu bir kez daha söylemek istiyorum. 2007 Cumhurbaşkanlığı süreci, birinci 367 tezi yüzünden kesilmedi. Anayasa Mahkemesinin kararı beklenmeden, yani birinci tur ile ikinci tur arasında Anayasa Mahkemesi bir karar verecekti; Anayasa Mahkemesi 367 gerekli deseydi ben zaten o genel kurula girecektim. Çünkü bu mahkemenin demokrasiye müdahalesi anlamına gelecekti. Bu anlattığınız okuduğunuz haberlerin çoğu FETÖ tarafından uydurulmuş ve FETÖ’nün bu olaydaki rolünü gizlemek üzere uydurulmuş yalanlardır. Bu yalana alet olanların çoğu da FETÖ iş birlikçileridir. Bundan hoşlanmayan insanlar çeşitli yalanlar uydurdular. Ses kaydı olanlar FETÖ’cüler. Niye çıkarmadılar o ses kayıtlarını? O darbe komisyonlarına niye beni çağırmıyorlar? Herkes hakkımda konuşuyor, benim ne söyleyeceğim niçin merak edilmiyor?” (HABER MERKEZİ)