Hacıbektaş köylerini sevindiren karar: ÇED gereklidir

Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesine bağlı Karaburç ve Karaburna köylerine kurulan bazalt taş ocağı için verilen “ÇED gerekli değildir” kararının iptali için açılan dava kazanıldı.

Mahkemenin verdiği karar sonrası Karaburçlular adiye önünde poz verdi
Google Haberlere Abone ol

NEVŞEHİR - Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesi Karaburç ve Karaburna köylerinde başlatılan, zamanla köyleri ve SİT alanını de içine alacağı belirtilen maden ocağı projesine karşı mücadele eden köylülere yargıdan sevindiren haber geldi.

CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan sosyal medya hesabından “ÇED gerekli değildir” kararının iptali istemi ile açılan davanın kazanıldığını duyurdu.

KÖYLÜLER DEFALARCA EYLEM YAPTI

7 ay önce yürütmeyi durdurma davası açan köylülere sevindiren haberi, CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan verdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sarıaslan “ÇED Gerekli Değildir” değildir kararının iptali istemi ile açılan davada Kayseri 1. İdare Mahkemesince dava konusu işlemin iptaline karar verildiğini açıkladı. Sarıaslan paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Hacıbektaş ilçemizin Karaburç Köyü’nde hukuksuzca yürütülen taş ocağı işletmesi için idarece verilen, Çevresel Etki Değerlendirmesi gerekli değildir kararının iptali istemi ile açılan davada Kayseri 1. İdare Mahkemesince dava konusu işlemin iptaline karar verilmiştir. Halkımızla birlikte verdiğimiz haklı mücadelemizde bize destek olan tüm dostlara teşekkür ederim.”

Madene karşı daha önce defalarca eylem yapan köylüler, yetkililere seslenerek “Burada yaşayan toplum olarak bu madene karşıyız. Burada doğduk, burada ölmek istiyoruz. Bu madenin köyümüzde yaşamı tamamen bitireceğinin farkındayız. Buradan, bu haklı mücadelemizde devletimizin ilgili tüm kurumlarına bu talanı durdurması için sesleniyoruz” demişlerdi. (DUVAR)