Haftada 3 kez acile kaldırılan hasta tutuklu tahliye edilmiyor

Prostat, mide kanaması ve görme engeli gibi sağlık sorunları bulunan Yıldırım Demir tahliye edilmiyor. Rojgül Özdemir, bir haftada 3 kez acile kaldırılan babasının özgürlüğünü istedi.

Fotoğraf: MA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cezaevlerinde hasta tutukluların sağlık sorunları devam ediyor. 1996'da Mersin’de tutuklanan ve “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak” suçlamasıyla müebbet hapis cezasına çarptırılan, 28 yıldır cezaevinde olan Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutulan 61 yaşındaki Yıldırım Demir, sağlık sorunlarına rağmen tahliye edilmiyor. Prostat hastası olan Demir'in görme bozukluğu da bulunuyor ve sık sık mide kanaması yaşıyor.

BİR HAFTADA 3 KEZ ACİLE GÖTÜRÜLDÜ

MA'ya konuşan Rojgül Özdemir, babasının yaşadığı sağlık sorunlarına işaret ederek, “Bağırsakları sorunlu. ishal, kusma, prostat, mide kanaması ve ciğer sorunları gibi ciddi sağlık problemleri yaşıyor. Bir gözünün yüzde 90’nı, diğerinin ise yüzde 40’ı görmüyor. Gerekli sağlık hizmetlerine erişemiyor, ilaçları verilmiyor. Cezaevinden hastaneye sevkler ise keyfi olarak engelleniyor. Son bir hafta içinde 3 kez acile götürülen babamın kanamaları durdurulamadı ancak gerekli dahiliye bölümüne sevki de yapılmadı” dedi.

‘TEPKİLER YETERSİZ OLUNCA TECRİT DERİNLEŞİYOR’

Demir’in oğlu Mehmet Demir ise, hasta tutuklulara tecrit içinde tecrit yaşatıldığını söyleyerek şöyle konuştu: “Bu durum genel süreçten bağımsız değildir. Tecrit politikası ile alakalıdır. Tepkilerimiz biraz yetersiz kalınca tecridi derinleştiriyorlar. Tecridin derinleşmesi demek sadece tutsakların değil, dilimiz, kültürümüz ve toplumsal değer yargılarımızın her alanının saldırı altında olması demek. Bunun için tüm kamuoyunun duyarlı olması gerekiyor. Sadece babam değil, bütün hasta tutsakların tedavilerinin engellenmesi bir devlet politikasıdır. Bundan kaynaklı tüm sivil toplum örgütlerine bu tecride, hukuksuzluğa ve adaletsizliği karşı tutsaklara sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

(MEZOPOTAMYA AJANSI)