Hafter: Türkiye topraklarımızdan ayrılmadan barış olmayacak

Libya'da doğu güçlerini temsil eden General Halife Hafter, "Türk askerleri topraklarımızdan ayrılmadan barış ve özgürlük olmayacak" ifadelerini kullandı. Hafter'in açıklamalarının ardından konuşan Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin Başbakanı Fayez Sarraj'a bağlı Libya ordusunun sözcüsü Albay Muhammed Kununu ise, "Saldırganlar ve savaş suçlularıyla barış yapılmaz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Libya'nın doğusundaki güçleri temsil eden Libya Ulusal Ordusu'nun başındaki General Halife Hafter, "Türk askerleri topraklarımızdan ayrılmadan barış ve özgürlük olmayacak" dedi. Türk askerlerinin Libya'daki görev süresini 2 Ocak 2021'den itibaren 18 ay daha uzatacak kararın TBMM'de kabul edilmesinin ardından konuşan Hafter, "Sömürgeleştiren düşmanın iki seçeneği var: Ya barışçıl bir şekilde ayrılmak ya da zorla kovulmak" ifadelerini kullandı. 

Hafter'in açıklamalarının ardından, Türkiye'nin desteklediği Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin Başbakanı Fayez Sarraj'a bağlı Libya ordusunun sözcüsü Albay Muhammed Kununu ise, 'saldırganlar ve savaş suçlularıyla barış yapılmayacağını' söyledi. Kanunu, "Sizin yeriniz ancak hapishanedir. Adil yargılama ile mahkemeye çıkarılmanızı sağlayana kadar sizi takip edeceğiz" dedi. (DIŞ HABERLER)