Haiti Devlet Başkanı Moise suikast sonucu öldü

Haiti Devlet Başkanı Moise'nin, konutuna giren kimliği belirsiz kişiler tarafından öldürüldüğü duyuruldu. Ülkede acil durum ilan edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise'nin öldürüldüğü duyuruldu. Ülkenin geçici Başbakanı Claude Joseph, Moise’nin konutuna giren kimliği belirsiz kişiler tarafından öldürüldüğünü açıkladı. Eşi Martine Moise'nin ise yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Moise'ye suikast düzenlenmesinin ardından Haiti geçici Başbakanı Claude Joseph, ülkede acil durum ilan etti.

Joseph, kendisinin başkanlığında olağanüstü toplanan Bakanlar Kurulunun ardından televizyona yaptığı açıklamada, "Devletin sürekliliğini güvence altına almak ve halkı korumak için tüm önlemler alındı" ifadesini kullandı.

Öte yandan bölge basınında çıkan habere göre, saldırıda yaralanan Moise'nin eşi Martine Moise'nin durumunun kritik olması nedeniyle bir ambulans uçak hazır bekletiliyor.

Bu arada Dominik Cumhuriyeti Devlet Başkanı Luis Abinader, Moise'ye ve eşine düzenlenen suikast nedeniyle ülkesinin Haiti ile olan sınırının kapatıldığını duyurdu.

Seçimleri 2016 yılında kazandığı duyurulan Moise, görevine resmen Şubat 2017'de başlayabilmişti. Kötü ekonomik koşullara ve yolsuzluğa karşı 2019'da başlayan gösterilerde, protestocular Moise'nin istifasını talep etmiş ancak Moise, koltuğu bırakmayacağını açıklamıştı. Moise, başkanlık görev süresinin Şubat 2022'de dolacağını öne sürerken, muhalefet partileri görev süresi bu yıl 7 Şubat’ta dolan ancak devlet başkanlığını bırakmayan Moise’nin anayasal suç işlediğini söylüyordu. (DIŞ HABERLER)