Haiti'de mülteci teknesinde yangın: 40 kişi hayatını kaybetti

Haiti'den Turks ve Caicos Adaları'na doğru yola çıkan bir mülteci teknesinde yangın çıktı. IOM, yangında en az 40 Haitili mültecinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası Göç Örgütü (IOM), en az 40 Haitili mültecinin teknelerinde yangın çıkması sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Açıklamada, 17 Temmuz Çarşamba günü yaşanan olay sırasında teknede 80'in üzerinde mültecinin bulunduğu belirtildi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, tekne, Haiti'nin kuzeyindeki Fort Saint-Michel'den yol açıkmıştı ve Turks ve Caicos Adaları'na doğru gidiyordu. Haiti Sahil Güvenliği, teknedeki 41 mülteciyi kurtardı. IOM, sağ kurtarılan mültecilere bakım ve destek sağlandığını bildirdi. Yaralanan 11 kişinin ise en yakın hastaneye kaldırıldığı açıklandı. 

MUM İÇİN YAKILAN ATEŞ YANGINA SEBEP OLDU

Miami Herald gazetesine konuşan sivil koruma yetkilisi Jean-Henry Petit, teknedeki kişilerin güvenli bir geçiş yapabilmek için bir ritüel olarak mum yakmak üzere kibrit kullandığını, bu esnada alev alan benzin yüklü bidonların patladığını anlattı. Birleşmiş Milletler (BM) Haiti Misyonu Başkanı Gregoire Goodstein, "Bu yıkıcı olay, düzensiz rotalar üzerinden göç eden çocuk, kadın ve erkeklerin karşı karşıya kaldığı riskleri vurguluyor" dedi. 

Gregoire Goodstein, son aylarda Haiti'de yaşanan çete şiddetinin de Haitilileri ülkelerinden kaçmak için 'umutsuz yollara başvurmaya' ittiğini belirtti. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)