HAK-İŞ’te yolsuzluk iddiası sendika ihraç ettirdi

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan'ı yolsuzlukla suçlayan konfederasyona bağlı Enerji İş Sendikası Başkanı Mahmud Altunsoy'un üyeliği 2 yıl askıya alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HAK-İŞ'te yolsuzluk tartışması disiplin soruşturmasıyla devam ediyor.

Enerji İş Sendikası Başkanı Mahmud Altunsoy, HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan hakkında sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda yolsuzluk soruları yöneltti.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Altunsoy, S.S. Hak Kent Konut Yapı Kooperatifi’nden 720 kişi için toplanan 500 milyon TL'nin akıbetini sordu.

"Konfederasyon çetelerle işgal altında" diyen ve çetelerle mücadele edeceğini dile getiren Altunsoy, kendisine herhangi bir zarar gelmesi durumunda, sorumluluğun Mahmut Arslan’da olduğunu belirtti.

HAK-İŞ ÜYELİĞİNİ ASKIYA ALDI

Konuya ilişkin açıklama yapan HAK İŞ, Altunsoy'un üyeliğinin 2 yıl askıya alındığını duyurdu.

Sendikanın internet sitesinde yer alan açıklamada iddialar reddedilerek şu ifadelere yer verildi:

"Enerji İşçileri Sendikası’nın başta Genel Başkanı olmak üzere Yönetim Kurulu üyeleri ve mensuplarının bir kısmı tarafından, Konfederasyonumuz kurumsal kimliğine, Yönetim Kurulu üyelerine ve çalışanlarına yöneltilmiş asılsız ve haksız suçlamalar, iftira ve hakaretler, Konfederasyonumuz yöneticilerinin ve çalışanlarının haysiyet ve şerefine zarar verecek şekildeki söz, fiil ve davranışlar gerçekleştirmelerinden ve bu davranışların Konfederasyonumuzun temel ilke ve hedefleri ile bağdaşmaması nedeniyle, HAK-İŞ Yönetim Kurulumuz tarafından Enerji İşçileri Sendikası yazılı şekilde uyarılmış, bu fiillere son verilmesi ve ilgililer hakkında disiplin soruşturması başlatmaları istenmiştir. 

Konfederasyonumuz Yönetim Kurulu’nun yazılı uyarısına rağmen Enerji İşçileri Sendikası tarafından söz konusu hukuka aykırı söz, fiil ve davranışlara son verilmediği gibi, Enerji İşçileri Sendikası Genel Başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve mensuplarının bir kısmı benzer söz, fiil ve davranışları devam ettirmişlerdir.

Bu çerçevede; HAK-İŞ Konfederasyonu Yönetim Kurulu 23.08.2024 tarihinde Enerji İşçileri Sendikası’nın, Konfederasyonumuz Tüzüğünün 6. ve 8. maddeleri gereğince Konfederasyon üyeliğinden çıkarılması/ihraç edilmesi talebi ile Disiplin Kurulu’na sevk etmiştir. Disiplin Kurulu Enerji İşçileri Sendikası hakkında gerekli soruşturmayı yapmış ve Disiplin Kurulunca yapılan inceleme, araştırma ve soruşturma sonucunda, Enerji İşçileri Sendikasının, HAK-İŞ Konfederasyonu üyeliğinin iki (2) yıl süreyle askıya alınmasına karar verilmiştir" denildi.

(HABER MERKEZİ)