Hakan Fidan'dan 'Haniye suikastı' yorumu: Üst akıl devrede

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürülmesine ilişkin "Savaşın yaygınlaşmasını isteyen üst akıl devrede" yorumunu yaptı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutunda, İsrail'in düzenlediği saldırıda öldürülmesinin yankıları sürüyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Haniye suikastına ilişkin katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Fidan şunları söyledi: 

"Savaşın yaygınlaşmasını isteyen üst akıl devrede.

İsrail toprak çalmaktan vazgeçmeyecek. Direniş gerek Lübnan tarafından olsun gerek Filistin'den olsun. Dünyaya bunu tehdit olarak lanse edecekler. Direnişi üreten Hamas ya da Hizbullah değil. İsrail yayılmacılığı devam ettiği sürece bir direniş olacak.

'İRAN'IN CEVABINI GÖRECEĞİZ'

"Suikastın İran'da yapılmasının İsrail devleti adına atılmış sembolik bir adım olduğunu" söyleyen Fidan "Hamas'ı askeri olarak destekleyen İran'a operasyon yapabiliriz' dediler. Şimdi buna yenisini eklediler. İran'ın onlara cevabı ne olur, göreceğiz. Dün 3 tane operasyon aynı anda oldu. Tahran'da, Beyrut'ta ve Irak'ta. İran için önemli olan 3 yerin vurulması, belli düğmeleri basılması anlamına gelir" ifadelerini kullandı. 

'İSRAİL BU HIRSIZLIĞI, AHLAKSIZLIĞI YAPIYOR'

Fidan sözlerini şöyle sürdürdü: "İsrail kendisine verilen sınırlarda kalmayı istediği zaman problem kalmaz. Başkasının devlet olmasına da izin vermiyor. Filistin meselesi İslam dünyasında çok özel bir yeri olan konu. Görmedikleri ve anlamak istemedikleri konu. İsrail bu hırsızlığı, bu ahlaksızlığı bölgede yapıyor. İnsanlar kendi topraklarını korumaya çalışıyorlar, bu İsrail düşmanlığı değil. Hamas '1967 sınırları içerisinde bir Filistin'i istiyoruz' diyor. Ülkenin geleceğini kendi siyasi kariyeri için, ülkeyi ipotek altına alan birine tepki gösteriyorlar.

'NETANYAHU ABD'Yİ REHİN ALMIŞ DURUMDA' 

Netanyahu şunun çok iyi farkında. Amerika'yı rehin almış durumda. Lübnan'da savaşa girerse, ABD'nin Netanyahu'nun arkasında savaşa girmek dışında hiçbir çaresi yok."

 

(ALINTI)