Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanması Çağlayan'da protesto edildi

8 hukuk örgütü Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına tepki için buluştu. Adliye meydanında avukatlar, "Kayyımlar gidecek biz kalacağız" diyerek yaşananları protesto etti.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Sıddık Akış'ın gözaltına alınıp yerine kayyım atanmasına tepkiler sürüyor. Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'nde 8 hukuk örgütü protesto açıklaması için buluştu.

Çok sayıda emniyet gücü adliyeyi ablukaya aldı. Yaklaşık 50 avukat adliyeden çıkıp, meydana Kürtçe slogan ve alkışlarla yürüdü. Meydanda ayrıca "Kayyımlar gidecek biz kalacağız" sloganıyla Hakkari'ye kayyım atanmasına tepki gösterildi. Ardından bir açıklama gerçekleştirdi.

'KÜRT HALKININ İRADESİ SİSTEMATİK OLARAK GASP EDİLİYOR'

Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Ezgi Önalan "31 Mart 2024'de yapılan seçimlerde Sıddık Atış Kürt halkının oyunun yarısıyla eşbaşkan seçilmiştir. Halk Van'da da kayyım gaspını kabul etmemiş ve geri püskürtmüştür. Yerel seçimlerde tüm Türkiye'de ve Kürdistan'da yenilgiye uğrayan AKP, Hakkari'ye kayyum atadı. Sıddık Atış, hukuki süreçleri tamamlamış ve YSK tarafındam seçime girmesinde engel görülmemiştir. Kürt halkının iradesi sistematik olarak gasp edilmektedir. Tüm halkımızı dayanışmaya davet ediyoruz" dedi.

İSTANBUL BAROSU'NA KINAMA

Eren Keskin de alanda yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Halkın isteklerinin aleyhime Hakkari'ye kayyım atandı. 28 baro biraraya gelerek bu kayyım siyasetine karşı dik bir duruş sergiledi. İsterdik ki İstanbul Barosu da bu haksızlığa karşı dursaydı. İstanbul Barosu'nu bu nedenle kınıyoruz. Coğrafyamızda normalleşme diye bir süreç yaşanıyor. Ancak Kürtler için bir normalleşme yok. Bu coğrafyada kendisine demokratım, sosyalistim hatta liberalim diyen herkesin bu irade gaspına karşı çıkması gerekir. Kürt halkına diz çöktüremeyecekler."