Hakkari'de kayyım ablukası

Hakkari'de kayyım kararına karşı nöbet eylemi sürüyor. DEM Parti il binası sokağını ablukaya alan polis, belediye önüne yürüyüşü engelledi. Milletvekilleri Valilik karşısında oturma eylemine başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınıp yerine kayyım atanmasının ardından, kayyım olarak görevlendirilen Vali Ali Çelik'in ilan ettiği 10 günlük gösteri yasağına rağmen başlatılan nöbet eylemi devam ediyor.    

DEM Parti Hakkari İl Örgütü binasında gerçekleştirilen nöbete DBP Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır, DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Rüştü Tiryaki, bölge milletvekilleri, belediye eş başkanları ve çok sayıda Hakkarili katıldı.

Burada toplanan kalabalık, belediye binası önünde gerçekleştirilmesi planlanan açıklama için yürüyüşe geçti.

Ancak parti binasının bulunduğu sokağın giriş ve çıkışı çevik kuvvet polisi tarafından kapatıldı. Barikatlarla engellenen yürüyüşe izin verilmesi için polis ekipleri ile müzakere yapılıyor.

Polis, Valiliğin almış olduğu 10 günlük eylem ve etkinlik yasağını gerekçe göstererek yürüyüşe izin vermedi. 

Parti heyeti polise anayasal suç işledini, protesto hakkının anayasal güvence altında olduğunu ve engellenemeyeceğini söyledi. Ancak polis, özellikle sosyal medya üzerinden yapılan çağrıların "suç teşkil ettiğini" ve yürüyüşe izin verilmeyeceğini söyledi.

'MÜCADELEMİZ SIDDIK BAŞKAN GÖREVİNE DÖNÜNCEYE KADAR SÜRECEK'

DEM Parti Hakkari İl Örgütü binasının bulunduğu sokakta abluka sürüyor. Polis amiri ve milletvekilleri arasındaki  üzakere iki saatten fazla sürdü. 

Bir süre sonra sokaktan yalnızca milletvekili, belediye eşbaşkanları, danışmanlar ve gazetecilerin çıkmasına izin verildi. Heyet Bulvar Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti.

DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Rüştü Tiryaki, heyet adına açıklamayı yürüyerek yaptı. Tiryaki, "Sıddık başkan görevinin başına dönünceye kadar, mücadelemiz devam edecektir" dedi.

Yürüyüşün ardından heyette bulunan milletvekilleri ve belediye eşbaşkanları, Hakkari Hükümet Konağı karşısında oturma eylemine başladı.